2014. május 27., kedd

„Leírhatatlan érzés volt”



Igazi csapatmunka eredményeként nyerték meg a bajnokságot az újfaluiak Fotók: Matey István
Igazi csapatmunka eredményeként nyerték meg a bajnokságot az újfaluiak Fotók: Matey István

A Mezei-Vill vezetőedzője, Turzó József úgy érzi, élete egyik csúcspontja a bajnoki cím.

Futsal. Csodát tett az MVFC-Berettyóújfalu: megtörve a Rába ETO négy éve tartó egyeduralmát, 2014-ben újra a Mezei-Vill szerezte meg az élvonalbeli futsalbajnokság első helyét.
Ahogyan azt már megszokhattuk, az idei bajnoki döntőbe is a Győr és az Újfalu került be. Előzetesen sokan egyből aranyérmesnek kiáltották ki a többek között magyar válogatottakkal, spanyol és brazil klasszisokkal teletűzdelt Rába-parti egyletet, már csak azért is, mert a 2013/14-es pontvadászatban kétszer is legyőzték a győriek a hajdúságiakat, illetve a Magyar Kupában is a zöld-fehérek győzedelmeskedtek Trencsényiékkel szemben.
A Berettyóújfalu azonban minden várakozásra rácáfolt, hiszen 3–1-es összesítéssel megnyerte a finálét. Már az is megdöbbentette a honi futsalos társadalmat, hogy Turzó József tanítványai egy 6–4-es sikerrel nyitották a párharcot, ráadásul Győrben. De hogy a versenyfutás második ütközetén is Rábl Jánosék nyertek, az már sokaknál kiverte a biztosítékot. 2–0 után sikerült szépítenie a dunántúliaknak, ám egyenlíteni már nem tudtak, a negyedik csata alkalmával bajnokavatás következett, az MVFC 2008 és 2009 után fennállása harmadik aranyérmét ünnepelhette.

Trénerként is a csúcson

– Leírhatatlan érzés volt, mikor lefújták a meccset pénteken este, és hivatalossá vált, megnyertük a döntőt – életem egyik csúcspontja ez a siker. A negyedik derbi is hasonlóan alakult, mint az első három, ellenfelünk fölényben futsalozott, de ezúttal is extra teljesítményekkel rukkoltunk elő, illetve alázatosan játszottunk, aminek meg is lett az eredménye – emlékezett vissza Turzó József, a Mezei-Vill vezetőedzője, aki szerint jót tett nekik az elődöntőben kapott pofon.
– Nehezen jutottunk túl a Veszprémen, ez jókor jött, észhez térített minket. Óriási csapategységről tettünk tanúbizonyságot, illetve az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a szerencse is mellénk állt. 2008-ban még játékosként átéltem, milyen megnyerni ezt a sorozatot, trénerként sem sokkal másabb érzés. Annyi a különbség, hogy így kevesebb ideig tartott az ünneplés, inkább már a jövőt tervezgetem. A játékosaink, és én is kaptunk ajánlatokat, majd kiderül, ki hogyan dönt – mondta sejtelmesen a mester, majd elárulta, a csapat tagjai nem csupán a pályán tettek ki magukért, hanem az éjszakában, a mulatozás alkalmával is.
Az újfalui futsalosok számára egyébként a pénteki mérkőzéssel véget ért az idény, az edzéseknek vége, még lesz egy találkozó a keret számára, ám utána következik a jól megérdemelt szabadság.  

Forrás: HBN–SZADÓ
A siker kovácsa, levegőben a Mezei-Vill vezetőedzője, Turzó József

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése