2013. január 15., kedd

Magyar Kupa Nyolcaddöntő

FTC - MVFC 0-8 (0-2)
 
FTC: Kovács Á.- Nagy G., Pál, Molnári, Tóth K. cserék: Kovács L., Somorai, Simonyi, Bogár, Gábor, Molnár, Papp  

Edző: Lengyel Béla

MVFC: Pallai - Lovas, Rábl, Nagy I., Trencsényi cserék: Szabó P., Szécsi, Siska, Sánta, Kiss, Tihanyi 

Edző: Turzó József

Gólszerzők: Szécsi 3, Rábl 2, Lovas, Trencsényi, Sánta

A legutóbbi, Csömör elleni bajnokin harmincöt másodpercnek kellett eltelnie, hogy hátrányba kerüljön az MVFC, most azonban hajszálpontosan ugyanannyi idő után Rábl góljával hamar vezettek a bihariak.

A Mezei-Vill irányította a játékot, sok helyzetet alakítottak ki, s az ilyen egyik akció végén Lovas volt eredményes.

Habár korán hátrányba kerültek, a Fradi is próbált nemcsak a védekezésre, hanem a támadásokra is koncentrálni, ám a befejezéseknél rendre pontatlanok voltak a zöld-fehérek, így a szünetig nem változott az állás.

A második játékrész ugyanúgy indult, ahogyan az első, azzal a különbséggel, hogy bő fél perc alatt Szécsi Barna kétszer is betalált, majd jött Trencsényi gólja egy perccel később. Az ötgólos előny birtokában az MVFC próbált taktikus játékot játszani, tartani a labdát, de többször túl is kombinálták az akciókat.

A félidő második felében Rábl, Szécsi, és Trencsényi okos asszisztjából a DEAC-tól érkezett Sánta is betaláltak, a Fradi viszont hiába próbálkozott, és többször is veszélyeztették Tihanyi kapuját, nem szereztek gólt.

Az MVFC magabiztos, nyolcgólos előnnyel várhatja a visszavágót, megérdemelten győztek a helyenként parázs, ám sportszerű találkozón.

-Brumár László-

Rubeola FC Csömör - MVFC Berettyóújfalu 2-7

Rubeola FC Csömör - MVFC Berettyóújfalu 2-7 (1-2)
 
Csömör, Városi Sportcsarnok
Vezette: Antal Szabolcs - Pápai Zoltán - Takács Zoltán


Csömör: Lakos - Tősér, Tihanyi Á., Hosszú, Varga
Cserék: Smeló, Vadászi, Érsek, Fülep, Tvaruska, Horváth, Simon
Edző: Takó Csaba


MVFC: Tihanyi Cs. - Trencsényi, Lovas, Rábl, Nagy I.
Cserék: Szabó P., Szécsi, Gál, Siska, Kiss A., Sánta, Pallai
Edző: Turzó József


Góllövők: Hosszú 2, illetve Lovas 2, Rábl 2, Szécsi 2, Nagy I


Már az első percben megszerezte a vezetést Takó Csaba együttese, egy szép labdajáratás után a kapu elé érkező Hosszú Ádám helyezett a vendég kapuba. Előzetesen sem ígérkezett könnyű találkozónak ez az összecsapás Turzó Józsefék számára, de ez a találat még nehezebbé tette a feladatot, hogy elvigyék a három pontot. 

Legfőképp a rögzített szituációk után voltak veszélyesek a vendégek. Nagy István egy szabadrúgásból egyenlített, majd Lovas Norbert is betalált az ötödik percben szintén szabadrúgást követően. Megvoltak a helyzetek mindkét oldalon, a hazaiak remekül használták ki a berettyóújfaluiak bizonytalankodásait, s az eladott labdák után veszélyes kontrákat vezettek. Egy pillanatig sem érezhették magukat biztonságban Trencsényiék, megvolt a meccsben az egyenlítés lehetősége, ám a maratoni félidő (több, mint ötven percig tartott az első játékrész) már nem hozott több gólt.

A második félidőben már egy labdabiztosabb Mezei-Vill jött ki a pályára, s Rábl korai gólja nyitotta ezt a húsz percet. Az iram továbbra is jó volt, kiélezett csatát vívtak a felek, s még izgalmasabbá tette a találkozót Hosszú Ádám második gólja. Apróbb kapkodás után a kockáztatás helyett inkább a labdát szerette volna tartani az MVFC, higgadtabb játékot mutattak be, aminek meg is lett az eredménye. Szécsi találata nyugtatólag hatott a Mezei-Villre, majd Rábl gólja még magabiztosabbá tette a vezetést az időközben már a vészkapust bevető Csömoör ellen. A végén még Lovas és Szécsi is betalált újból, s ezzel ki is alakult a végeredmény.

Összességében egy jó iramú, kiélezett találkozót láthattak a nézők, amelyen a Csömör sokat tett azért, hogy megszorítsa a berettyóújfaluaikat, ám a nagyobb rutinnal rendelkező vendégek, végül megérdemelten nyertek
 - Brumár László-