2013. február 22., péntek

MVFC - Haladás értékelések


MVFC - Haladás 7-1


Hetet rúgott a Mezei-Vill a Haladásnak


Meglehetősen szép számmal látogattak ki a Mezei-Vill hétfői, Haladás elleni találkozójára. Az előjelek jó és gólokban gazdag mérkőzést ígértek. Ősszel a berettyóújfaluiak nagy csatában győztek 4-3-ra Szombathelyen, míg Madarász János, a győriek egykori remek játékosa a Futsal-Hungary.hu-n 6-2-re tippelt a meccs végkimenetelét illetően.

 
Nem kellett csalódnunk, a csapatok rögtön a kezdés után vehemensen rontottak egymásnak. Óriási volt az elán, a vendégek már a harmadik perctől a támadásaikhoz kapus-mezőnyjátékos cserét hajtottak végre, ami meglehetősen jó húzásnak bizonyult. Egymás után alakultak ki a helyzetek itt is, ott is, a Mezei-Villes játékosok előtt többször ott volt a sansz, hogy a megszerzett labdát saját térfelükről az üres kapura íveljék, ám vagy a kapufát találták el, vagy azt sem, vagy ami legtöbbször előfordult, egyszerűen elpepecselték az adódó lehetőséget. A szombathelyiek mind támadásban, mind védekezésben jól állták a sarat, a kérdés talán csak az lehetett, hogy a közel ötszáz kilométeres utazás után vajon meddig bírják a felfokozott tempót? Aztán a sokadik kimaradt helyzet után a tizenharmadik percben megtört a jég, Szabó Péter vette be a Haladás kapuját és szerezte meg a vezetést a hazaiaknak (1-0). Ám a gól sem törte meg a vendégeket, becsülettel küzdöttek az egyenlítésért, azonban újabb találat a szünetig máregyik oldalon sem esett.
A második játékrész egy nem várt, kellemetlen momentummal kezdődött. Egy hazai szabálytalanságot követően Kottán Krisztián a bokáját fájlalva maradt lent a borításon. Bár a belépő nem tűnt durvának, az viszont azonnal látszott, hogy a baj annál nagyobb. (Mint később kiderült a Haladás tízes számú játékosának valóban súlyos a sérülése, bokatörést és szalagszakadást szenvedett. Ezúton is mielőbbi gyógyulást és visszatérést kívánunk neki!) A váratlan sérülés érezhetően megzavarta a vendégeket, az újfaluiak öt perc alatt négyszer (Trencsényi János kétszer, Rábl János és Szécsi Barna egyszer-egyszer) mattolták a védelmüket (5-0). Remek megoldásokat és gyönyörű gólokat láthattunk ekkor, a Mezei-Vill játékára a Haladásnak egyszerűen nem volt ellenszere. Ami a zöld mezes csapatot illeti, az már közel sem hasonlított az első félidei Szombathelyre. Bár egy percig sem adták fel, erejükből - Német Péter révén - csak szépítésre futotta. Az utolsó percekben aztán újra a sziporkázó hazaiaké volt a főszerep, előbb Rábl, majd Trencsényi talált be újra, utóbbi állította be a 7-1-es végeredményt.

 Az első félidő kiegyenlített játéka után a második játékrészben a Mezei–Vill FC felőrölte ellenfelét és megérdemelten győzött, ebben viszont némiképp közrejátszott Kottán Krisztián sérülése is.
A találkozó lefújása után a közönség vastapssal köszönte meg Trencsényiéknek a mutatott remek játékot.
Mezei-Vill FC-Berettyóújfalu - Swietelsky-Haladás VSE 7-1
2013.02.18 19:30 - Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok – 500 néző
Vezette: Nagy Róbert, Varga László, Kujbus László

Mezei-Vill FC: Pallai Gábor - Trencsényi János, Lovas Norbert,Rábl János, Nagy István
Cserék: Szabó Péter, Sánta János Attila, Gál István, Szécsi Barna, Kiss Attila, Tihanyi Csaba
Edző: Turzó József

Swietelsky-Haladás VSE: Jurak Dániel - Jáger Sándor, Joó Bálint, Bagó Gábor,Egle László
Cserék: Horváth Péter, Kottán Krisztián, Halmos Máté, Németh Péter, Czeglédi Balázs, Sipos Norbert
Edző: Horváth Levente

Gólszerzők: Trencsényi János 3 (23’, 27’ és 39’), Rábl János 2 (24’ és 38’), Szabó Péter (13’) és Szécsi Barna (26’) illetve Németh Péter (36’)

Sárga lap: Kiss Attila illetve Kottán Krisztián

Turzó József (MVFC): Örülök az eredménynek! Bár voltak hiányosságaink, ugyan azok problémák amiket, hétről–hétre az edzéseken próbálunk kijavítani. Azt hiszem, a gondolkodásunk sebességén kellene gyorsítanunk, ezen dolgozunk nap, mint nap. Egyfelől elégedett lehetek, hiszen a hatodik helyezett csapatot úgymond simán vertük, másfelől van egy kis hiányérzetem is, mert gólt kaptunk. A második félidőben éreztem a Haladás játékán a fáradtságot, nem volt bennük a tőlük megszokott átütő erő. Összefoglalva, elégedett is vagyok meg nem is. Mindig a három pont a legfontosabb, a hibákat pedig megpróbáljuk kijavítani.
 
Horváth Levente (Swietelsky-Haladás VSE): Úgy gondolom, hogy az első félidőben egyértelműen partiban voltunk, nekünk is voltak lehetőségeink, ám nem tudtuk azokat kihasználni. A Berettyóújfalu viszont betalált, így egygólos hátránnyal fordultunk. A második félidő elején egy sajnálatos sérülés miatt kicsit megzavarodott a csapat. Az, amivel készültünk erre a mérkőzésre, az öt a négy elleni játék, a megsérült játékosra, Kottán Krisztiánra épült. Kiesése után pillanatok alatt kaptunk három gólt és akkor már sejthető volt, hogy ezzel eldőlt a meccs. Igyekeztünk az eredményen kozmetikázni, ám ez nem sikerült, a végén nagyarányú vereséget szenvedtünk. Azonban úgy érzem, hogy ekkora különbség ténylegesen nem volt a két csapat között.

forrás:Molnár Ákos