2013. március 2., szombat

MVFC – Turzó József összességében elégedett, bár…

Az újfaluiak trénere szerint sokszor javukra volt a csapatszellem 

Berettyóújfalu – Az újfaluiak trénere szerint sokszor javukra volt a csapatszellem.

Ahogy arról már beszámoltunk, véget ért az első osztályú férfi futsal bajnokság alapszakasza, melyet a Berettyóújfalu 44 ponttal a második helyen zárt. A huszonkét forduló alatt a Győr teljesített a legjobban, az ETO-t csak egyetlen csapat, az MVFC tudta legyőzni, nem csoda hát, hogy ez a két együttes áll a pontvadászat elején. Pihenni azonban nincs idejük a gárdáknak, hisz kezdődik a rájátszás, a Mezei-Vill a felső ágon folytatja a küzdelmeket. Lapunk Turzó Józsefet, az újfaluiak trénerét kérte értékelje a mögöttük lévő mérkőzéseket, illetve mondja el várakozásait a rájátszást illetően.

Hiányérzete is van

Ha a begyűjtött pontjainkat és a végső helyezésünket nézzük, akkor elégedett lehetek, hiszen tavaly több meccsünk volt, viszont kevesebb egységet szereztünk, és tettük ezt úgy, hogy drága idegenlégiósokat is a keretünkben tudhattunk – vágott bele az elmúlt bajnokság kielemzésébe Turzó József, az MVFC Berettyóújfalu vezetőedzője.

Mindamellett, hogy az ezüstérmes pozícióban zártunk, van némi hiányérzetem, a Gödöllő ellen például mindkétszer kikaptunk, illetve a zárófordulóban az Aramis is le tudott győzni minket, pedig ezek az összecsapások másképp is alakulhattak volna – mondta az újfaluiak mestere, aki azt is elárulta, melyik siker volt legkedvesebb a szívének.

A Győr felett aratott győzelem talán mindent visz, ugyanakkor mindegyik diadalra szívesen emlékszem, igaz, meg kell jegyeznem, olyan is volt, hogy bár nyertünk, de nem játszottunk jól. Idén a csapatszellem sokkal jobb volt, mint az előző évben, és ez sokszor átlendített minket, olyan találkozókat is sikerrel vettünk, amelyekről nem sokan hitték, hogy mi hozhatjuk el a három pontot.

Győzni mennek

A Mezei-Vill hétfőn 19 órától Szegeden kezdi meg a rájátszást, illetve a hajdúsági csapat még a Magyar Kupában is versenyben van, március 9-én a Rába ETO otthonában harcolhatják ki Trencsényiék a döntőbe kerülést. – Nagyon nehéz mérkőzések várnak ránk, amiket hoznunk kell, mert meg akarjuk tartani a második helyünket. Ami az MK-t illeti, megyünk, hogy megverjük a Győrt. Természetesen ecsetelhetném, hogy milyen jó csapat az ellenfelünk, és így tovább, de ennek semmi értelme, elszántak vagyunk, túl kell jutni rajtuk ahhoz, hogy bejussunk a fináléba és megnyerjük a kupát – jelentette ki Turzó József, akitől azt is megtudtuk, hogy noha messze még a nyár, de előfordulhat, hogy jövőre apróbb változások lesznek az együttesnél.

forrás:haon