2013. március 8., péntek

2012/13 Magyar Kupa Final Four II

Trencsényi János elmondta, hogy a Berettyóújfalu a kupa-címvédés reményében utazik Győrbe.

A péntek reggeli edzés után közös ebéd következik, majd a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu csapata buszra száll, és meg sem áll a Magyar Kupa négyes döntő helyszínéig. A tornát ezúttal a nagy rivális Rába ETO otthonában rendezik, tehát a hajdúságiakra hatványozottan nehéz feladat vár. Azonban az emlékekből önbizalmat meríthetnek, hiszen tavaly is a győriek készülhettek esélyesként a fináléra, mégis az MVFC győzött 4-0-ra. Még egy adalék: a mostani bajnokság alapszakaszában csak egyetlen csapat volt képes legyőzni a kisalföldieket, méghozzá saját otthonukban ez pedig úgyszintén a Berettyó volt.

A közelmúltban felemás eredményeket ért el a csapat: döntetlen Szegeden, vereség az Aramis otthonában, majd nagykülönbségű siker a Szeged vendégeként. A magyar mezőny egyik legrutinosabb játékosa, a válogatott oszlopa, Trencsényi János a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, jobban örült volna, ha nem az elődöntőben találkoznak a győriekkel, de nem feltartott kézzel lépnek pályára, mert szeretnék, ha visszakerülhetne hozzájuk a kupa.

– Vereség Budaörsön, majd győzelem Szegeden. Melyik az igazi MVFC?
 – Remélem, a szegedi volt az igazi arcunk, és mivel ez van közelebb a győri rangadóhoz, bízom benne, hogy ezt a formát sikerül átmentenünk, nem a másfél héttel ezelőttit, amelyet Budaörsön mutattunk – mondta a 32 éves Trencsényi János.

– Óriási siker volt a tavalyi kupagyőzelem. Gyakran eszébe jut mostanság?
– Korábban mindig a második hely, a szimpatikus vesztes szerepe jutott nekünk. A Rába ETO előttünk jár, de tavaly is sikerült őket meglepnünk Veszprémben, pedig akkor is ők voltak az esélyesek. Meglepetést okoznunk, de biztosan bennük lesz idén az a négy-nullás vereség, és sokkal jobban készülnek ellenünk, mint tavaly. A különbség is nagyobb, hiszen ők majdnem bejutottak az UEFA Futsal Cup legjobb négy csapata közé, amit nem sok magyar csapat mondhat el magáról. Egyszer a Cső-Montage szerepelt ilyen jól, de annak már több mint tíz éve. Minden idők legerősebb győri csapatával kell felvennünk a versenyt, de egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Nem feltartott kézzel lépünk pályára, hiszen a címvédők mi vagyunk, és szeretnénk, ha visszakerülhetne hozzánk a kupa.

– És ne feledjük, mindez „csupán” az elődöntő lesz...
– Jó kis meccs lesz belőle, az biztos, de én is jobban örültem volna, ha a döntőben találkozunk a győriekkel. A másik ágra két olyan csapat került, amelyeknél jobbak vagyunk. A szombathelyi játékosok többsége Ausztriában, a szegediek pedig a környéken, Csongrád megyében nagypályázik, ezért nem is tudom, hogy fognak kiállni hétvégén. Ellenük nagyobb esélyünk lett volna az elődöntőben, de kár lenne ezen morfondírozni, meg kell vernünk a Győrt, hogy bejuthassunk a fináléba.

– Egyszer már sikerült, az alapszakasz elején!
– Adhat egy lökést nekünk, hogy egyedül mi vertük meg az ETO-t a bajnokságban, és tavaly elhódítottuk előlük a kupát. A győriek néhányszor elkényelmesedtek, alábecsültek minket, azért tudtak nyerni ellenünk. Ez az előnyünk most elúszni látszik, mert amennyiben a tavalyi kupadöntőre, vagy arra a bizonyos alapszakasz-meccsre gondolnak, biztosan maximális erőbedobással küzdenek majd, és minden megtesznek a győzelemért, ezért nekünk a maximális fölötti teljesítményt kell nyújtanunk.

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, négyes döntő, Győr

Március 9. szombat
16.30: Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu (elődöntő)
19 óra: Swietelsky-Haladás VSE – Újszegedi TC (elődöntő)
 
Március 10. vasárnap
16.30: döntő

forrás: rangado.hu

2013. március 5., kedd

Szeged - MVFC értékelés


Futsal: a Berettyóújfalunak jutott a gála




Az első félidőben kontráiból, a másodikban szépen felépített támadásaiból gálázott a Berettyóújfalu az UTC ellen az újszegedi sportcsarnokban, kiütéses győzelmet aratva.

Nem indult jól a találkozó az újszegediek szempontjából, hiszen a vendég Berettyóújfaluiak két gyors kontrából hamar 2-0-s előnyre tettek szert, majd az első félidő közepén ugyanilyen gyors ellentámadásokból futószalagon gyártották góljaikat, a szünetre már el is döntve a mérkőzést (0-6). A második félidőben sem találta a fáradtnak tűnő UTC a rést a bihariak pajzsán, akik a parádézó Rábl János vezérletével már 9-0-ra is elhúztak szépen kijátszott akciók után szerzett mintaszerű góljaikkal. Innentől már könnyed gálát mutattak be a vendégek a kitartó hazai közönségnek, kapusukat is lehozva, ami az  UTC-nek ez lehetőséget adott a kozmetikázásra: előbb a találkozó előtt válogatottsága alkalmából emlékplakettel jutalmazott Hegyesi Zsolt nagy küzdelme után Juhász Imre vette be a nem sokkal később másfél perc alatt bravúrok tömkelegét bemutató Pallai Gábor kapuját, majd Trucz Zsolt talált be sokadik kísérletre, végül az utolsó másodpercekben Puskás Csaba saját kapuja elől egészpályás góllal kozmetikázott. Az utolsó pillanatban a kedvenceit így is megtapsoló közönség szájízét még Nagy István gólja keserítette meg, amely kialakított a 10-3-as berettyóújfalui győzelmet jelentő végeredményt.

Férfi futsal NB I felső-ági rájátszás 1. forduló:
UTC Futsal Team – MVFC Berettyóújfalu 3-10 (0-6)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Kovács G., Rózsa N., Takács Z.


UTC: Tombácz – Trucz, Puskás, Fülöp, Dürgő. Csere: Juhász, Pataki, Bilics, Hegyesi, Lázár, Koncz, Béry (kapus).
Edző: Brinszky Adrián.

Berettyó: Pallai – Trencsényi, Lovas, Rábl, Szabó P. Csere: Nagy I., Sánta, Gál, Szécsi, Kiss A., Tihanyi (kapus).
Edző: Turzó József.

Gól: Juhász (33′), Trucz (39′), Puskás (40′), ill. Lovas (3′), Trencsényi (4′, 31′), Rábl (10′, 10′, 23′, 26′), Sánta (11′), Gál (14′), Nagy I. (40′).
Sárga lap: Koncz (25′), Tombácz (34′).

Brinszky Adrián: “Dekoncentráltan játszottunk, és az ellenfélnek is szinte minden bejött, de természetesen ez nem magyarázza gyenge teljesítményünket. A rájátszásban megmutatjuk még a szebbik orcánkat is.”
Turzó József: “Védekezésünk igen határozott volt, amivel nem tudod mit kezdeni a hazai csapat, és az ebből szerzett labdákból nagyon jó helyzetkihasználással értékesítettük lehetőségeinket. Megérdemelt győzelmet arattunk.”

forrás:szegedma