2013. május 7., kedd

COLORSPECTRUM ARAMIS - MVFC BERETTYÓÚJFALU 4-3 (1-1)

COLORSPECTRUM ARAMIS - MVFC BERETTYÓÚJFALU 4-3 (1-1)
2013. május 6., hétfő, 18:30
Budaörs, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Huszár Balázs, Tóth Róbert, Vass István

Aramis: Sikur - Korozmán, Dávid, Frank P., Roni
cserék: Németh P., Sámson, Tóth Sz., Csopaki, Ragadics, Bognár, Tyukász
mb. edző: Tóth Szabolcs

MVFC: Tihanyi - Lovas, Trencsényi, Rábl, Szabó P.
cserék: Gál, Siska, Nagy I., Szécsi, Sánta, Kiss A., Pallai
edző: Turzó József

gólszerzők: Németh P. 20', Roni 3 (32', 35', 39') illetve. Szabó P. 17', Kiss A. 24', Gál I. 25'
sárga lap: - illetve. Lovas, Rábl, Pallai, Nagy I., Kiss A.


Rövid időn belül másodszor mérkőzött egymással a két együttes, és annak ellenére, hogy legutóbbi összecsapásukon a Berettyóújfalu a győzelmével végleg bebiztosította az ezüstérmes pozíciót, ez a „tét nélküli" párosítás azért presztízsmeccs is volt mindkét fél számára.
A hazaiaknak nélkülözniük kellett Frank Tamás vezetőedzőt, aki a női futsal válogatott élén Moszkvában szerepel egy nemzetközi tornán. Őt megbízott szakvezetőként Tóth Szabolcs helyettesítette.
Az első félidőt egy Aramis lövés vezette be, amit Tihanyi Csaba látványos mozdulattal hárított, s ez a momentum megadta az alaphangot az egész találkozó számára. A Mezei-Vill játszott talán kezdeményezőbben, de a nagyobb lehetőségek az Aramis előtt adódtak, akár több góllal is elhúzhattak volna a szünetig, főként veszélyes kontráikat követően, ám a berettyóújfaluiak kapusa rendre meghiúsította ezeket a próbálkozásokat. Az MVFC előtt is adódtak lehetőségek, ám a végjátéknál pontatlanok voltak a bihariak. A vezetést azonban így is megszerezték három perccel a lefújás előtt: Szabó Péter iramodott meg a bal oldalon saját térfeléről majdnem egészen az ellenfél alapvonaláig vezetve a labdát, s a szerencsével sem állt hadilábon, amikor kiszorított helyzetből bevette Sikur kapuját. Az Aramis azonban nem adta fel, és tíz másodperccel a szünet előtt Németh Péter egy szögletet követően egyenlített.
A második játékrészben már egy jobban játszó Mezei-Villt láthattunk, s ennek a jobb játéknak két gyorsan szerzett találat lett az eredménye. Előbb Kiss Attila talált be, majd egy látványos akció végén Gál István volt eredményes. Az Aramis megtörni látszott, ám becsületesen mentek előre. Az MVFC viszonylag hamar összegyűjtötte ötödik szabálytalanságát, így figyelniük kellett erre is az egyébként sportszerű találkozón. Roni közelebb hozta a hazaiakat a félidő derekán, s ez izgalmas folytatást sejtetett. Az izgalmak fokozódtak, amikor az Aramis kisbüntetőt kapott, amit Roni magabiztosan értékesített is. Fordulatos hajrá kezdődött, az MVFC-nek is megvolt a sansza, hogy újból átvegye a vezetést, ám ez nem sikerült, mert nem mindig hoztak jó döntéseket a vendégek. A végén pedig egy őrült akció után az előretörő Sikur a földre került, s a játékvezetők ezt szabálytalannak ítélték, s az újabb kisbüntetőt Roni váltotta gólra. Hiába próbálta meg az MVFC a vészkapus játékot, ez már nem segített, és kétgólos hátrányból fordítva az Aramis nyerte a találkozót.

Turzó József, MVFC Berettyóújfalu:
- Sajnálom, hogy a tegnapi mérkőzés nem a két csapatról szólt, Egy nagyon jó izgalmas, találkozót vívott a két együttes, ahol az első félidőben az Aramis a másodikban pedig mi voltunk a jobbak. Így döntetlen közeli állás alakult ki a véghajrába, ahol érthetetlen bírói döntések borzolták a kedélyeket, ami megfosztotta a játékosaimat a pontszerzés esélyétől. De így is minden tiszteletem az ellenfélé.

 - Brumár Brumi László -


 

MVFC-Aramis 2-1

Ezüstérmes a Mezei-Vill FC

A pénteki Aramis elleni győzelemmel a Mezei-Vill FC bebiztosította második helyét a bajnoki tabellán.
Turzó József a Mezei-Vill trénere jól ráérzett, mikor a múlthét hétfő esti Újszeged elleni mérkőzés után rázós meccset ígért a soron következő MVFC-Aramis bajnoki kapcsán. A budapesti zöld-fehérek ugyanis pénteken este egyáltalán nem adták könnyen a „bőrüket”, alaposan megnehezítették az esélyesebb hazaiak dolgát. A vendégek végig teljesen egyenrangú ellenfélnek bizonyultak, a szövetségi kapitányunk, Frank Tamás által irányított gárda a vezetést is megszerezte, sőt 0-1-es állásnál Ragadics tovább növelhette volna az előnyüket, de elpuskázta az előtte adódott nagy lehetőséget. Dávid nyolcadik percben lőtt góljára aztán Rábl a félidő lefújása előtt válaszolt (1-1).

 A második játékrészben tovább folytatódott a küzdelmes taktikai csata, amit Szécsi Barnáék ismét jobban bírtak. Bár az Aramisnál Frank Tamás többször vészkapusként segítette a támadásokat, a győztes találatot mégis a Mezei szerezte, a 35. percben Trencsényi vette be hét méterről Sikur kapuját (2-1). 
Ugyan a fővárosiak sokat tettek azért, hogy legalább a döntetlent megszerezzék Berettyóújfaluban, ez azonban most sem sikerült, az MVFC megérdemelten tartotta otthon mindhárom pontot.  
 

MVFC-Berettyóújfalu – Colorspectrum-Aramis SE 2-1 (1-1)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 100 néző
Vezette: Kömpf Gy., Kovács P., Harmath Zs.

MVFC-Berettyóújfalu: Tihanyi - Lovas, Trencsényi, Szabó P., Rábl
Csere: Gál, Siska, Nagy I., Szécsi, Sánta, Kiss A., Pallai
Edző: Turzó József

Colorspectrum-Aramis: Sikur - Németh P., Korozmán, Dávid, Tóth Sz.
Csere: Frank T., Sajbán, Ragadics, Bognár, Bálint, Vas, Tyukász
Edző: Frank Tamás

Gólszerzők: Rábl (16'), Trencsényi (35') ill. Dávid (8')

Sárga lap: Gál (38') ill. Dávid (21'), Sikur (35'), Frank T. (40')

Szabálytalanságok: I. félidő: 3/1, II. félidő: 3/3

Írta: Molnár Ákos   


2013. május 5., vasárnap

MVFC - Szeged 4-0 (Értékelések)


MVFC - Szeged 4-0 (Gólösszefoglaló)


MVFC - Szeged 4-0


Győzött a Mezei–Vill FC
A tartalékos UTC nem tudta megszorítani a Berettyóújfalut.  Ezen a héten két hazai bajnoki várt, illetve vár a Mezei-Vill FC-re. Előbb hétfőn este az újszegedi csapatot fogadták, míg pénteken a szombathelyi Aramis érkezik.
 
A rájátszás első körében az UTC-t 10-3-ra győzte le idegenben a Turzó-legénység, ezért jó esély volt arra, hogy egy gólzáporos mérkőzést láthatnak a Morotva-Ligetbe kilátogató szurkolók. Tovább fokozta ennek a lehetőségét az a tény, hogy a hazaiaknál Trencsényi és Szécsi is felépült, míg a vendégek meglehetősen tartalékosan érkeztek Berettyóújfaluba.

A várt sok gól azonban elmaradt, egy meglehetősen álmos, lagymatag találkozó kerekedett az összecsapásból. A srácok hamar felosztották egymás közt a feladatokat, az újszegediek többnyire védekeztek, míg Trencsényiék támadtak, támadgattak. Bár ettől ugyan még lehetett volna jó a meccs, de ez most nem úgy alakult. Reméljük, hogy pénteken jobb lesz.

MVFC Berettyóújfalu - UTC Futsal Team 4-0 (2-0)
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 200 néző.
Vezette: Nagy R., Varga L., Kujbus.

MVFC: Pallai - Lovas, Nagy, Szabó, Rábl.
Csere: Gál, Siska, Trencsényi, Sánta, Szécsi, Kiss A., Tihanyi (kapus).
Edző: Turzó József

UTC: Tombácz - Trucz, Hegyesi, Dürgő, Juhász.
Csere: Csamangó, Csonka G., Pöszmet, Puskás, Béry (kapus).
Edző: Brinszky Adrián

Gólszerzők: Trencsényi (9′, 24′), Gál (14′), Rábl (31′).
Turzó József (MVFC): Nem játszottunk ma igazán jól. Az ellenfelünk kevés rutinos játékossal érkezett és mi túlságosan is alkalmazkodtunk hozzájuk.  Kicsit tétnélküli edzőmérkőzés szaga volt az egész találkozónak, hiányoztak a gyors ritmusváltások és sokszor pontatlanok voltunk. Több dolog tekintetében is hiányérzetem van, ma sem engem, sem a közönséget nem szolgálta ki a csapat. Pénteken ennél lényegesen több kell, mert egy felvértezett Aramis fog hozzánk érkezni, mi pedig szeretnénk bebiztosítani a második helyünket.

Brinszky Adrián (UTC): A kalkulált végeredmény született, a Mezei-Vill természetesen teljesen megérdemelten győzött és lényegében matematikailag is bebiztosította a maga részére az ezüstérmet. Összességében elégedett vagyok a csapatommal, hiszen két fiatal debütánsom is volt. Mindkét félidő elején sokat tettünk azért, hogy végig mérkőzésben maradhassunk. Reális eredmény született, gratulálok a csapatoknak!

Írta:Molnár Ákos