2013. február 16., szombat

Páros mérkőzésen a szlovén válogatottal

 Válogatottjaink:
 1. Pallai GáborkapusMVFC
 2. Trencsényi JánosmezőnyjátékosMVFC
 3. Lovas NorbertmezőnyjátékosMVFC
 4. Szécsi BarnamezőnyjátékosMVFC
 5. Rábl JánosmezőnyjátékosMVFC

1. mérkőzés: 2013. február 12; Kedd, 18:00 Veszprém, Március 15. Sportcsarnok

2. mérkőzés: 2013.02.13. Szerda 18:45 Székesfehérvár, VOK Sportcsarnok
 

2013. február 10., vasárnap

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – MAFC BME Docler Akadémia 5-4 (2-3) - nyilatkozatok



Trencsényi János (MVFC): A meccs nem sikerült a legjobbra, játékban sem voltunk a toppon és a helyzetkihasználásunkkal is problémák voltak. Szinte végig az ellenfél vezetett, nekünk kellett futni az eredmény után. A mérkőzést csak az öt a négy elleni játékunknak köszönhetően sikerült megnyerni, viszont ez a győzelem nagyon fontos volt számunkra, hiszen így hét pontra sikerült elszakadnunk a minket üldözőktől. A következő hazai meccsünkön a Haladás ellen remélem, hogy már koncentráltabbak leszünk és szeretnénk akkor is győzelemmel elhagyni a pályát, ám az az összecsapás sem ígérkezik könnyűnek...

Kőrösi Zoltán (MAFC): Egy izgalmas és küzdelmes futsalmeccsre számítottunk, legalább ezt sikerült hoznunk. Sajnos számunkra ez nem túl nagy büszkeség, mert nagyon fontos lett volna pontot, pontokat szereznünk. Bevallom őszintén, hogy az új igazolások alapján legalább egy pontra számítottam is, ami majdnem megvalósult, gyakorlatilag húsz másodpercen múlott. Úgy gondolom, helyenként jobban futsaloztunk az ellenfelünknél, még a hazai szurkolók is elismeréssel nyilatkoztak a játékunkról, annak ellenére, hogy ők ezt talán nálam kevésbé objektíven ítélik meg. Elég kritikus szoktam lenni a csapatommal szemben, talán ez volt eddig az első meccs, amikor túlságosan sok szemrehányni való nem akadt a játékunkban. Ilyenkor történik az, hogy 19.40-kor a kapu előtt véletlenül rálépünk a labdára, ami ott marad az ellenfél előtt, akinek csak be kell passzolnia azt a hálóba. Az én megítélésem szerint ez egy ikszes meccs volt, szerintem, aki látta ezt a mérkőzést, az nem vitatja, hogy egy pontot megérdemeltünk volna.

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – MAFC BME Docler Akadémia 5-4 (2-3) - beszámoló



 
Az egyetemisták alaposan meglepték a berettyóújfaluiakat. A hazai szurkolók a táblázaton elfoglalt pozíciók alapján valószínűleg egy könnyű, gólzáporos Mezei-Vill FC győzelemre számítottak pénteken este. Nos, a vendégek közel sem így gondolták és derekasan megizzasztották a Turzó legénységet és drukkereiket.
A mérkőzés papírforma szerint kezdődött, Rábl révén már a harmadik percben vezetést szerzett az MVFC (1-0). Ekkor még mezőnyfölényben játszottak a mezeisek, több lehetőségük is volt, a kaput azonban nem sikerült eltalálniuk. A hetedik percben jött az első hazai hidegzuhany, egy gyors kontra végén Máthé vette be Tihanyi kapuját (1-1). Az újfalui szurkolók még csak fel sem ocsúdhattak a gól utáni sokkból, amikor egy rosszul sikerült kapuskidobást követően Sivák megszerezte a vezetést is a vendégeknek (1-2). Az egyetemisták ekkor már koncentráltan és agresszívan játszottak, a levédekezett mezeis támadásokból egymás után indították a villámgyors kontráikat. Néhány perccel később újabb döfést vittek be a piros mezesek, Sivák egy hazafejelt labdát csípett el a hatoson belül, onnan pedig nem hibázott (1-3). A játék teljesen kiegyenlített volt, mindkét oldalon akadtak helyzetek, lehetőségek. Egy perccel a vége előtt a MAFC kisbüntetőhöz jutott, amit Sivák fölévágott. Hogy a félidő mégse maradjon csattanó nélkül arról Szabó a legutolsó minutumban gondoskodott (2-3).
 
A második játékrészben tovább folytatódott a kiegyenlített küzdelem. Az újfalui gárda gőzerővel támadott, ám a MAFC remekül védekezett és több veszélyes ellentámadást vezetett. A hazaiaknak olykor Pallai bravúrjai, míg a vendégeknek a szerencse segített elkerülni a gólt. Tíz perccel a vége előtt Turzó József mezőnyjátékosra cserélte kapusát, mely kezdetben csak labdabirtoklásban változtatott a mérkőzés képén. Hiába járatták a mezeisek a labdát, helyzetig nem igazán jutottak. A hazai csapat szurkolói közül valószínűleg többen már lélekben feladták, mikor csapatuk kisbüntetőhöz jutott. Az elvégzett tízméteres aztán a kapufáról pattant a mezőnybe, amit Rábl kapásból vágott a hálóba (3-3). Ám nem sokáig volt okuk örülni a drukkereknek, mert Sivák még azon perc végén egy szabadrúgásból visszavette a vezetést (3-4). Az idő egyre fogyott és Trencsényiék kezdhettek mindent elölről az újabb egyenlítésért. Maradt az emberelőnyös játék, mely ezúttal villámgyorsan sikerre vezetett, egy szépen kidolgozott akció végén Lovas talált be közelről (4-4). A hazaiaknál a támadásoknál továbbra is Rábl jött be Pallai helyett, vagyis Turzó mester kockáztatott a győzelemért. A kockáztatást aztán siker koronázta, egy kapu előtt megszerzett labdát húsz másodperccel a vége előtt Trencsényi legurításából Rábl vágott a hálóba (5-4).
A mérkőzésen mindkét gárda sokat tett, hogy pontokat szerezzenek, azonban Fortuna ezúttal a hazaiak mellé állt. A játék összképe alapján a MAFC egy pontra mindenféleképpen rászolgált volna.

Forrás:Molnár Ákos

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – MAFC BME Docler Akadémia 5-4 (2-3) - tények



Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – MAFC BME Docler Akadémia 5-4 (2-3)

Berettyóújfalu, 2012.02.08. Pálfi István Rendezvénycsarnok, 500 néző
Vezette: L. Tóth Lajos, Takács Attila, Veres János

MVFC: Tihanyi Csaba - Lovas Norbert, Szabó Péter, Rábl János, Sánta János Attila
Cserék: Trencsényi János, Nagy István, Gál István, Siska Gergő, Pallai Gábor
Vezetőedző: Turzó József

MAFC: Fuartes Moratilla Eduardo - Öreglaki Norbert, Sivák Péter, Máthé András, Kertész Gergő
Cserék: Gremsperger Gábor, Kulik Renátó, Fehér Krisztián, Komáromi Péter, Füzy Zsolt, Rajnay Gábor, Andorka Kristóf
Vezetőedző: Kőrösi Zoltán

Gólszerzők: Rábl 3 (3’, 35’, 40’), Szabó (20’), Lovas (38’) ill. Sivák 3 (8’, 12’, 35’), Máthé (7’)

Sárga lap: - ill. Sivák, Kulik

Szabálytalanságok: I. félidő: 6 ill. 5, II. félidő: 4 ill. 6

Kisbüntetők: 1/0 ill. 1/0