2013. május 28., kedd

RÁBA ETO-MVFC BERETTYÓÚJFALU 5-3 (Összefoglaló)


RÁBA ETO-MVFC BERETTYÓÚJFALU 5-3 (3-3)

A Bajnokavatás előtti bajnoki meccs a két rivális elite klub között hatalmas presztízs csatát hozott, melyben a Berettyó cseppet sem tisztelte bajnok ellenfelét. A szenzációs mérkőzésen végig fordulatos és hatalmas iramú meccset játszottak a csapatok, aminek a végén a RÁBA ETO két góllal jobbnak bizonyult az örök rivális ellen.

A vendégek is mindent megtettek a győzelemért, de ma ezt az ETO-t nem lehetett megverni, hatalmas tűzzel szívükben fordították meg a meccs végeredményét.

RÁBA ETO kezdő: Balázs Z. - Harnisch Á., Dróth Z., Ramada, Fabio
Csere: Bárdosi H. E., Szeghy Sz, Lódi T., Bognár B., Juanra, Horváth G., Matkovics G.
Vezetőedző: Marcos Angulo
MVFC BERETTYÓÚJFALU kezdő: Tihanyi Cs. - Lovas N., Nagy I., Szabó P., Rábl J.
Csere: Gál István, Siska G., Trencsényi J., Szécsi B., Sánta J. A., Kiss A., Pallai G.
Vezetőedző: Turzó József
Gólszerzők: Ramada (8', 29'), Harnisch (15'), Fabio (17', 37'), illetve Lovas (7'), Rábl (12', 15'),

A Magyar Bajnokság két legjobbja mondhatni azonnal egymásnak esett, mindkét csapat hatalmas kedvvel és iszonyatos tempóban kezdte a mérkőzést közel 800 fős szurkoló előtt. Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, már az első percekben, a második percben Lovas lőhetett szabadrúgást a az ETO hatosa előtt, de lövésébe belevetődtek, a labda jobb kapufa mellet hagyta el a játékteret. Két perccel később Balázs védte bravúrral Rábl J. bombáját. Válaszul Szeghy Lódi kettős hagyott ki egy nagy helyzetet. A hatodik percben Dróth lőhetett Lódi T. paszából középről, lövése mellé ment. Aztán vezetést szerzett a hetedik percben a Beri. Lovas Norbert lövésével Balázs már tehetetlen volt, a lapos lövés róla vágódott a hálóba. (0-1). Érződik, hogy egyáltalán nem gáláznak a fiúk, mindkét csapat a győzelemért küzd. A következő támadásból Dróth emelését ollózva mentik a kapu torkából. Egy perccel később Ramada oldalhúzásos cselével tisztára játszotta magát, egyből kapura lőtt, irtózatos lövése a kapu jobb oldalán zúgott a hálóba. (1-1). Az egyenlítést követően a csapatok fokozták a tempót látványos akciókat és páros harcokat láthatott győri publikum, fergeteges a hangulat. A tizenkettedik percben Gál I. a középre passzol, az érkező Rábl Balázs lábai között lő a győri kapuba. (1-2).Egy perccel később Harnisch lőhetett kétszer kapura Tihanyi biztosan védte a válogatott játékos bombáit. A 14. percben Harnisch sárgalapott kapott, a csapat elérte a 6. faultját, a vendégek 10 métereshez jutottak. A labdának Lovas futott neki, Balázs kitűnő reflexel lábbal hárított, a kipattanót a berobbanó Trencsényi vágta fölé. Egy perccel később egyenlített az ETO. Dróth lefordulásból kapura tüzelt, a kapusról kipattanó labdát a jókor érkezett Harnisch vágta a Beri hálójába. (2-2). A mérkőzés utolsó hat percében lendületes, látványos és igazán fordulatos, izgalmakban bővelkedő akciókat láthattunk, forró hangulatot teremtettek a győri parketten mindkét csapat futsalosai. Szinte nem telik el újabb egy perc, újra vezet a MezeiVill csapata, Szécsi B. passzát Rábl sarkazta finom mozdulattal a kivetődő Balázs felett a hálóba. (2-3). Jön az ETO válasz, Fabio jobb oldalról átlövésből pontos lövéssel kiegyenlített. (3-3). Az utolsó másodpercekben Harnisch lő vetődve a kapura, a perdítése a kapust majd a jobb kapufát érintve hagyta el a játékteret.
A fordulás után újra minőségi játékot produkálnak a csapatok, a felfokozott hangulatban mindkét csapat előtt adódtak kisebb nagyobb lehetőségek a gólszerzésre. A 25. percben Dróth átadására Juanra érkezett, lövése a felső kapufán csattant. Két perccel később Rábl szerzett labdát egyedül indulhatott, a jól kifutó Balázsban elakadt a labda, majd a győri védők tisztáztak. A 29. percben először a mérkőzésen vezetést szerez a bajnok győri ETO. Juanra passzára Ramada érkezett, aki nagy erővel lőtt a hálóba. (4-3). Zúg a taps, tombol a közönség, mindkét csapatot dicséret illeti, szenzációs hangulat született a két elite klub presztízs csatájából. A gól után a hazaiak vezetésüknek köszönhetően megnyugodtak, átvették a játék irányítását, okosan és taktikusan zárták a vendég Berettyó lehetőségeit, az eredmény tartására törekedtek, kontrákból veszélyeztettek. A 37. percben Harnisch a jobb oldalon passzolt Fabiohoz, aki laposan keresztben kicentizte a bal alsó sarkot. (5-3). A Berettyó az utolsó percekben átállt 5-4 elleni játékra, de a szervezetten védekező bajnok ETO nem hagyott rést a pajzson, az eredmény már nem változott, győzött a RÁBA ETO csapata, talán az idei szezon legszínvonalasabb és legfordulatosabb mérkőzésén. A bajnokság ezüstérmese is megmutatta, hogy rendkívül szervezetten és magas szinten tudnak futsalozni, de a fordulás után az utolsó tíz percben az ünnepelt győri csapat megfordította az eredményt és megszerezte a hazaiak számára nagyon fontos győzelmet a mai napon.
A mérkőzés után a csapatok felsorakoztak az ünnepélyes díjátadásra, előbb a MVFC Berettyóújfalu csapatának játékosai kapták meg az ezüst érmeiket és a serleget. Majd a győri Rába ETO csapatának díjátadása következett, a eufóriában tomboló hazai közönség előtt kapták meg az aranyérmeket és a negyedik alkalommal megnyert bajnoki trófeát a győriek játékosai. A díjakat Eszterházi Márton az MLSZ futsal bizottságának elnöke adta át. Ezután elszabadult a pokol, a szurkolók a kedvenceikhez berohanva együtt örültek a sikeres szezonnak, eközben Lódi Tamás átvette a Szuper Kupát is, amit szintén elnyert a csapat. GRATULÁLUNK A BAJNOKCSAPATNAK! Győriként igazán örömteli pillanatok ezek, szép munkát végzett a csapat, és a szakmai stáb le a kalappal előttük.

forrás:etofutsal.hu

Gödöllő - MVFC 4-8 (Összefoglaló)