2013. augusztus 29., csütörtök

Móron készült a megújult futsalválogatott

Az ukránok elleni Eb-selejtező rájátszásra készülő együttes programjába a Visegrádi Négyek Tornája előtt még egy edzőtábort is belefért.
Az MLSZ a múlt héten mutatta be a futsal válogatott új szövetségi kapitányát, a spanyol Sito Riverát, aki máris munkába állt és összehívta első válogatott keretét. A csapat kedden Móron megkezdte a felkészülési a hazai rendezésű Visegrádi Négyek Tornájára, illetve a szeptemberi, Ukrajna elleni páros meccsre, melynek tétje az Eb-szereplés lesz.

Az összetartás első napi programjában edzés és videózás szerepelt, és a folytatásban sem sokat unatkozott a csapat, minden nap két tréning és több videózás szerepel a napirendben. Ami a keretet illeti, a csapat gerince a már megszokott győri és berettyóújfalui "különítmény" adja. Mellettük akadnak nagy visszatérők és újoncok is. Közel egy év után tér vissza Gyurcsányi Zsolt, aki egy év légióskodást követően a Haladásnál kezdte meg az idényt. A másik nagy visszatérő lehet Tóth Gyula, aki jó pár éve nem szerepelt címeres mezben. Két csapattársa, Temesi és Bita is régen játszott már a legjobbak között, de most újra pályára léphetnek. Akadnak újoncok is. A BME két fiatalja, Öreglaki Norbert és Szeghy Szabolcs, akik eddig csak az U21 válogatottban kaptak szerepet, most bizonyíthatnak a nagyoknál is. A szintén dunakeszis Kun Gábor mellett újonc a Győr második kapusa, Matkovics Gábor is.

A Visegrádi Négyek Tornája szeptember 2-án, hétfőn veszi kezdetét, az első játéknapon mindkét válogatottunk (a felnőtt és az U21-es csapat) a lengyelekkel mérkőzik, kedden a csehek, szerdán a szlovákok lesznek a mieink ellenfelei. A mérkőzéseket Ikrényben rendezik.

A Visegrádi Négyek Tornája programja:

Szeptember 2., hétfő:

Csehország U21 - Szlováka U21, 10.00
Magyarország U21 - Lengyelország U21, 12.30

Csehország-Szlováka, 15.30
Magyarország-Lengyelország, 18.00

Szeptember 3., kedd:

Szlovákia U21 - Lengyelország U21, 10.00
Magyarország U21 - Csehország U21, 12.30

Szlovákia - Lengyelország, 15.30
Magyarország - Csehország, 18.00

Szeptember 4., szerda:

Lengyelország U21 - Csehország U21, 10.00
Magyarország U21 - Szlovákia U21, 12.30

Lengyelország-Csehország, 15.30
Magyarország-Szlovákia, 18.00

A magyar válogatott kerete:

Balázs Zoltán (ETO FUTSAL CLUB)
Matkovics Gábor (ETO FUTSAL CLUB)
Tóth Gyula (DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL)
Kun Gábor (DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL)
Bita László (DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL)
Temesi Norbert (DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL)
Rábl János (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)
Lovas Norbert (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)
Trencsényi János (MVFC-BERETTYÓÚJFALU)
Lódi Tamás (ETO FUTSAL CLUB)
Harnisch Ákos (ETO FUTSAL CLUB)
Dróth Zoltán (ETO FUTSAL CLUB)
Gyurcsányi Zsolt (SWIETELSKY- HALADÁS VSE)
Halmos Máté (SWIETELSKY- HALADÁS VSE)
Szeghy Szabolcs (MAFC BME DA)
Öreglaki Norbert (MAFC BME DA)

2013. augusztus 25., vasárnap

Magabiztos Mezei-Vill győzelem a bajnokság nyitómérkőzésén

Hetet vágott a Turzó-gárda a még alakulóban lévő csömörieknek.
 
A tegnapi Mezei-Vill FC - Rubeola FC találkozóval elrajtolt a 2013/2014-es futsal bajnokság őszi szezonja. A találkozót alighanem mindkét egyesület trénere vegyes érzelmekkel várta. A hazaiaknál a némileg átalakult gárda az edzőmérkőzéseken nem igazán brillírozott, ám Turzó József bízott benne, hogy pénteken este csapata már egy másik arcát mutatja meg. A vendégeknél Jávor Istvánnak nem sok ideje jutott a csapatépítésre, a még formálódó alakulatnak nem sok jót ígért a bajnokság egyik legjobbjával rögtön az első fordulóban megmérkőzni.

A meccs az erőviszonyoknak megfelelően indult és alakult. Trencsényiék hamar eldöntötték a mérkőzést, a félidő közepére Nagy István találatával és Lovas Norbert duplájával a Mezei háromgólos előnyt hozott össze. A Rubeola jobbára a kontrákkal próbálkozott, azonban az akcióik csak ritkán jutottak el Tihanyi kapujáig. A játékrész második felében ugyan Nagy Rolandék kisbüntetőhöz is jutottak, ám elmaradt a várt szépítés. Vendéggól helyett két perccel a vége előtt újabb hazai találat született, Lovas szerezte meg önmaga harmadik, csapata negyedik gólját.
A második félidő sem hozott komolyabb változást, továbbra is a Berettyó irányította a játékot és a győzelme egy percig sem forgott veszélyben. Az első játékrészben megkezdett gólgyártást Gál István folytatta, majd Rábl és Trencsényi is betalált. Hozzátartozik a képhez, hogy a sok gól mellett rengeteg helyzet is kimaradt, több esetben a kapufa vagy Horváth remek reflexei kellettek ahhoz, hogy a különbség ne legyen katasztrofális. A csömöriek becsületgólját két perccel a vége előtt Nagy Roland szerezte, aki a hatodik szabálytalanság összegyűjtéséért megítélt tízméterest magabiztosan értékesítette.
 
A bajnokság nyitómérkőzésén nem született meglepetés, a jobb erőkből álló és felkészültebb Mezei-Vill magabiztosan győzte le a Rubeolát.

Mezei-Vill FC - Rubeola FC 7-1 (4-0)

2013.08.23, Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok – 150 néző                     
Jv.: Takács Attila, L. Tóth Lajos, Szuromi Viktor

MVFC: Tihanyi Csaba - Lovas Norbert, Szabó Péter, Nagy Tamás, Rábl János
Csere: Trencsényi János, Dávid Richárd, Nagy István, Siska Gergő, Gál István, Sánta János Attila, Mezei Dávid
Edző: Turzó József

Rubeola FC: Horváth Gergely - Smeló Dávid, Nagy Roland, Jenei Ottó, Póta Balázs
Csere: Tvaruska Attila, Horváth Bence, Tősér Gábor, Dénes Károly
Edző: Jávor István

Gólszerzők: Nagy István (4'), Lovas Norbert (6’, 10’ 19’), Gál István (22'), Rábl János (31'), Trencsényi János (32') ill. Nagy Roland (39’)
Sárga lap: Dávid Richárd ill. Nagy Roland és Tősér Gábor
 
Turzó József (MVFC): Szezonkezdésnek megfelelő mérkőzés volt. Idény eleji formáról nem szeretek beszélni, az azonban nyilvánvaló, hogy támadásban még lassúak vagyunk. Védekezésben pedig külső körülmények miatt nem tudtunk gyorsan játszani és nem voltunk elég pontosak sem. Picit így langyos lett a játék. Az ellenfél nem nehezítette meg a dolgunkat, mi viszont a sajátunkat igen. Örülök, hogy jól kezdtünk, láthattuk a hibáinkat, amiket ki kell javítanunk.

Jávor István (Rubeola FC): A helyzet az, hogy volt ilyen forgatókönyv is… Sajnos a mérkőzést megelőzően a saját keretünkkel sem voltam tisztában, nem tudtam kik fogják alkotni a csapatunkat. Három-négy játékosom nem jött velünk, az utolsó pillanatban igazoltunk, nem voltunk még együtt és még nem is edzettünk közösen. A mai meccsre összesen egy, „kőkemény” tréninggel készültünk, így a fiúktól sok mindent nem várhattam el. Amit viszont kértem, hogy védekezésből induljunk meg, kontrázzunk, azt úgy érzem, a mérkőzés elején sikerült megvalósítanunk. Megjegyzem - anélkül, hogy a játékvezetőkre fognám az eredményt - a hazai csapatnak nem lett volna szüksége ilyen bírói támogatásra. Az első gólt megelőzően és a meccs végén is voltak dolgok, amiknek szerintem nem lett volna szabad megtörténnie… Ettől függetlenül, a Mezei-Vill egyértelműen jobb csapat, a futsalban jóval előrébb járnak, mint mi és megérdemelten győztek, amihez ezúton is gratulálok. Úgy gondolom, hogy a tavaszi visszavágó, amikor a Berettyóújfalu fog hozzánk látogatni, kiváló értékmérője lehet a munkánknak, felmérhetjük mennyit sikerült a terveinkből addigra megvalósítanunk.

Forrás: Molnár Ákos (berettyohir.hu)