2014. február 8., szombat

Könnyed Mezei-Vill győzelem

A DEAC csak percekig tudott ellenfele lenni a berettyóújfalui csapatnak.
 
 A megyei rangadó már a melegítésnél egy kisebb meglepetéssel szolgált a hazai szurkolóknak, a vendég debreceni csapat kapujában ugyanis egykori kedvencüket, Pallai Gábort ismerhették fel. A volt válogatott hálóőr valószínűleg nem ilyen visszatérésről álmodott…
 
A meccs DEAC helyzetekkel kezdődött, az egyetemisták néhány percen belül több komoly gólveszélyt is teremtettek, ám Tihanyi kapuját nem tudták bevenni. A kimaradt vendég lehetőségek után a mérkőzés képe villámgyorsan megváltozott. A piros mezben játszó hazai csapat első adódó helyzetét értékesítette, majd bő tíz perc alatt újabb öt gólt rámolt be ellenfelének. A Turzó-gárdából különösen Dávid Richárd brillírozott, aki négy találata mellett talán még egy-két ziccert is elpuskázott. Az, hogy a félidő végére „csak” hat gólos lett a különbség, az elsősorban nem a DEAC játékosokon múlott.
 
A második játékrészben sem változott nagyot a játék képe, a Mezei-Vill továbbra is jelentős mezőnyfölényben futsalozott. A két gyors hazai találatot követően szinte biztosra vehető volt, hogy a DEAC ezen az estén nem jön ki a tízből, de a piros mezesek gólesője a 25. perctől úgy állt el, akár egy nyári zápor. Egy kicsit leült a meccs, Bereczék küzdöttek a szépítésért, de a Turzó-csapat védelme végig a helyén volt. Ha a debreceniek néha-néha el is jutottak lövésig, azt a Mezei Dávid, azt az MVFC második félidőre beállt fiatal kapusa magabiztosan védte. A mérkőzés végül a közönség vastapsa mellett fejeződött be, az utolsó másodpercekben az i-re a pontot pedig Rábl tette fel a 40. percben szerzett góljával.
 
 Mezei-Vill FC Berettyóújfalu - DEAC Futsal Club 9-0 (6-0)
Berettyóújfalu, 300 néző.
Játékvezetők: Veres János, ifj. Kormányos II G., Borbás B. A.
MVFC: Tihanyi - Rábl, Siska, Szabó, Lovas
Cserék: Mezei - Komáromi, Trencsényi, Nagy I., Nagy T., Dávid, Gál
Vezetőedző: Turzó József
DEAC: Pallai - Angyalos, Nagy Imre, Kiss A., Berecz.
Cserék: Szalánczi, Varga D., Fábri, Kerti, Juhász B., Batári, Végső
Vezetőedző: Darányi Antal
Gólszerzők: Dávid (4., 5., 9., 15.), Siska (7.), Nagy István (16.), Komáromi (23.), Nagy Tamás (25.), Rábl (40.)
 
Turzó József (MVFC): Hogy őszinte legyek, az eredmény Igazából nem volt fontos. Nagyon sokat dolgoztunk a héten, a küzdőszellemben, akarásban, hozzáállásban szerettem volna némi változást és a srácok maximálisan teljesítették az ez irányú elvárásaimat. Jól álltunk a meccshez, bár az eleje egy kicsit nehéz volt, azonban Tihanyi Csaba jól állta a sarat. Az első gólunk pozitív törést okozott a játékunkban, ezt követően jól, helyenként tetszetősen játszottunk. A meccs végére koncentrációban ugyan alább hagytunk, de végül is, amit a mérkőzés előtt elhatároztunk, abban sikerült előrébb lépnünk.
Írta és fényképezett: Molnár Ákos

Halasztott mérkőzés


19. forduló: MVFC-DEAC 9-0