2013. augusztus 23., péntek

Szezonnyitó

A Mezei-Vill FC ma este a Rubeolát fogadja.
Három hónap szünet után pénteken 19.30-tól újra bajnoki futsalmeccset láthatunk a Pálfi István Rendezvénycsarnokban, ma ugyanis az MVFC-Rubeola FC mérkőzéssel elindul az első osztályú pontvadászat.

A berettyóújfalui csapat honlapunknak nyilatkozó trénere, Turzó József így látja az esti esélyeket: 
Nagyon várjuk már a bajnoki rajtot, hiszen igen hosszú volt a nyári felkészülésünk. Igazából nem tudjuk, mit várhatunk magunktól, az edzőmérkőzéseink - remélhetőleg - nem adnak valós képet játékunkról. Azok a találkozók olyan időszakra estek, amikor fizikálisan és mentálisan holtpontra került a csapat. Igazából az ellenféltől sem tudjuk, hogy mire lehet képes, a Rubeola ugyanis új edzővel és játékosokkal érkezik. Ha hinni lehet a pletykáknak, akkor az utolsó pillanatokban sikerül leigazolniuk a tavalyi fél Gödöllőt, ami arra következtet, hogy a tavalyinál sokkal nagyobb erőt fognak képviselni. Emiatt is nagy érdeklődéssel várom az első mérkőzésünket, reménykedem a jó rajtban.

Mezei-Vill FC- Rubeola FC – férfi futsal bajnoki mérkőzés
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 2013.08.23 - péntek 19:30              

Várható csapat: Tihanyi - Lovas, Nagy T., Rábl, Szabó
                          Trencsényi, Siska, Nagyi, Dávid, Gál, Sánta, Mezei


forrás: Molnár Ákos (berettyohir.hu)

Spanyol szövetségi kapitány a magyar futsalválogatottak élén

Telki, 2013. augusztus 22., csütörtök (MTI) – A spanyol Tomas Rivera Amoróst nevezte ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a férfi, a női és az utánpótlás futsal válogatottak élére. 

A telki edzőközpontban tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Vági Márton, az MLSZ főtitkára elmondta, hogy az elnökség júliusban fogadta el a szakág stratégiai fejlesztési tervét, s ennek jegyében érkezett az 57 éves szakember.
“Az elmúlt három évben a futsal háttérbe szorult, most ezen próbálunk változtatni. A futsal ennek ellenére kiválóan teljesített, a férfi csapat 25. a világranglistán, rendre eljutott a selejtezők utolsó köréig, és ott sem vallott szégyent” – mondta Vági, aki hozzátette, a javuló körülmények hatására még jobb eredményeket várnak az új stábtól.
A sportvezető az MTI kérdésére elmondta, az augusztus 20-án életbe lépett szerződés 2015 végéig szól, ezalatt lesz egy teljes Európa-bajnoki és világbajnoki selejtezősorozat, s ha bármelyikre nagy tornára kijut a férfi válogatott, akkor automatikusan meghosszabbítják az új szakvezető kontraktusát.
“Nemcsak szövetségi kapitánynak jöttem Magyarországra, hanem az egész futsalt fejleszteni” – jelentette ki a legutóbb a Dunakeszinél, előtte pedig román szövetségi kapitányként dolgozott szakember, aki irányította a világválogatottat is. Rivera azt is elmondta, a magyar futsal az eddigieknél jobb eredményeket érhet el, s ezt arra alapozza, hogy ismeri a játékosokat, tudja róluk, hogy magas szinten futballoznak.
Lódi Tamás, a nemzeti csapat világválogatott erőssége azt mondta az MTI érdeklődésére, hogy nem dolgozott még a szövetségi kapitánnyal, de sok jót hallott róla, és kifejezetten örül, hogy spanyol szakembert választott a szövetség a posztra.
A győri játékos szót ejtett a szeptemberben esedékes, Ukrajna elleni Európa-bajnoki pótselejtezőről is: szerinte reálisan a rivális az esélyesebb, 65-35 százalékos arányban, mert futsalkultúrája magasabban jegyzett. Hozzátette, jelenleg nem elsősorban ennek a párharcnak a sikeres megvívása a cél, sokkal inkább hosszú távon kell eredményeket várni az új kapitánytól, mert új mentalitást hoz a csapathoz, s idő kell ahhoz, amíg ezt átveszik a játékosok.
“Ez nem azt jelenti, hogy nem teszünk meg mindent az Eb-részvételért. Hinni kell magunkban és akkor sikerülhet legyőzni az ukránokat” – mondta Lódi.
Az ukránok elleni első meccset szeptember 17-én Harkovban rendezik, míg a visszavágó egy héttel később Gyöngyösön lesz. A párharc győztese kijut a 2014. január 28. és február 8. között Belgiumban sorra kerülő, 12 csapatos kontinensviadalra.

Forrás: MTI-

Szezonváró III

Újfalui meccs nyitja meg a bajnokságot 

Berettyóújfalu – A Mezei-Vill ebben az évben is szeretne odaérni a dobogó valamelyik fokára.

Három hónap után ismét pályán a Trencsényiék: pénteken 19.30-kor az MVFC-Berettyóújfalu–Rubeola FC Csömör találkozóval kezdetét veszi az élvonalbeli férfi futsalbajnokság 2013/14-es idénye.
Amint azt Turzó Józseftől, az újfaluiak vezetőedzőjétől megtudtuk, a csapat hosszú felkészülésen van túl. – Korán kezdtük az alapozást, azért, hogy fizikálisan és taktikailag is kész legyünk a rajtra. Ez abból a szempontból pozitív, hogy mindenre volt időnk, viszont mivel ilyen elnyújtott volt a felkészülés, akadtak holtpontjaink, az edzőmérkőzések például nem mindig úgy alakultak, ahogyan azt vártam. De úgy érzem, készen állunk a nyitányra, bízom benne, az elvégzett munkát majd a mérkőzéseken kamatoztatni tudjuk – mondta az MVFC mestere.

Jövés-menés

A magyar futsal egyik meghatározó csapatánál, a tavalyi ezüstérmes Mezei-Villnél az eddigi gyakorlatnak megfelelően nem volt nagy játékosmozgás. – A kapusunk, Pallai Gábor úgy döntött, felhagy az aktív játékkal, Kiss Attila a DEAC-ba igazolt, illetve Szécsi Barna otthon folytatja. Nagy Tamás egy éves ciprusi kitérőt követően visszatért csapatunkba, valamint Dávid Richárd is az Újfalut erősíti a jövőben, mindketten bizonyítottak már a válogatottban is. Míg az U19-ből felkerült egy ifjú tehetség, Harmati Balázs – sorolta a távozók és érkezők névsorát Turzó, aki szerint nem lesz nehéz pótolniuk a rutinos hálóőrüket, Pallait, mivel a másik kapusuk, a szintén válogatott Tihanyi Csaba is igazolta már rátermettségét.

Győzelemmel rajtolnának

– Komoly bajnokság előtt állunk, nehéz megjósolni, ki mire lehet majd képes. Több csapat nagy, és reálisnak mondható tervekkel vág neki az új szezonnak, mindenki próbált erősíteni, egyelőre egy dologban vagyok biztos, hogy a Győr ismét ki fog emelkedni a mezőnyből. Úgy hiszem, számunkra is nagyobb kihívás lesz ez az év, próbálunk majd helytállni, minimális célunk a dobogó, az, hogy melyik fokára érünk oda, később derül ki – fogalmazott a tavaly a legjobb edzőnek választott Turzó József, aki azt is elmondta, mit vár idei első bajnokijuktól.
– Teljesen átalakult a csömöriek csapata, így nem tudom, mire számíthatunk tőlük. Az biztos, hogy nehéz mérkőzés előtt állunk, de mindenképp itthon akarjuk tartani a győzelmi pontokat. A sorsolásunk egyébként ideálisnak mondható, hisz folyamatosan jönnek a keményebb ellenfelek, szerencsére nem úgy lesz, hogy több könnyebbnek ígérkező derbi után következik több nehéz rivális.
A férfi futsal NB I-ben szereplő másik hajdú-bihari együttes, a DEAC Futsal Club hétfőn, 19.30-tól játssza le idei első bajnokiját, az UTC Futsal Team Szeged érkezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba.

Forrás:HBN-SZADÓ

Szezonváró II

Változások a Mezei-Vill keretében

A futsalosok a múlt héten megkezdték a felkészülést az újabb bajnoki évre.
A tavalyi pontvadászatban ezüstérmet nyert berettyóújfalui futsalcsapat játékosai nem sokat pihenhettek. A Turzó József irányította gárda múlthét hétfőtől teljes gőzerővel készül az őszi szezonra. Az előző bajnokság legjobb edzőjének választott trénert a feladatokról, tervekről kérdeztük.
Hogyan készültök az új bajnoki évre?
Hetente kilenc-tizenegy edzést tartok a srácoknak. Naponta kétszer, reggel kilenc órától és délután fél háromtól tréningezünk, a foglalkozások között pedig videókat elemzünk. A felkészülés első három-négy hetét erőnléti fejlesztésre és taktikai oktatásra szánom, majd ezt követően szeretnénk részt venni néhány nyári rendezvényen is. A tervezett strandfoci és a műfüves tornákon elsősorban a csapatépítés a cél.
Lesznek a közeljövőben edzőmérkőzéseitek is?
Tervezzük, de pontos időpontjaim egyelőre nincsenek, mert a találkozók még szervezés alatt vannak. Jobbára környékbeliekkel, hozzánk közelebb eső gárdákkal, így Debrecen, Törökszentmiklós, Békéscsaba és Szeged futsalcsapataival tréningeznénk.
Történt nagyobb változás a keretben?
Van több távozónk és érkezőnk is. Pallai Gábor családi és egészségügyi okok miatt abbahagyta a futsalt, Szécsi Barna és Kiss Attila pedig máshol folytatják. Júliustól a keretünket erősíti viszont Dávid Richárd, aki az Aramistól érkezett, hazatért külföldről Nagy Tamás, míg Harmati Tamás az U19-esektől került fel az első csapathoz.
Mikor kezdődik a bajnokság?
Várhatóan augusztus végén rajtol az őszi szezon. Nem titok, hogy ismét a dobogón, annak is minél magasabb fokán szeretnénk végezni.

Pénteken a bajnokság nyitómérkőzésén a csömörieket fogadja a Turzó-csapat

A hétvégén újra útjára indul a labda, a Mezei-Vill FC-Rubeola FC találkozóval elrajtol a 2013/2014-es első osztályú futsal bajnokság. Bár a berettyóújfalui gárda nyáron némileg átalakult, továbbra is dobogóra esélyes maradt. Az abszolút esélyesnek ezúttal is a győriek számítanak, az ezüst és a bronzéremre viszont öt-hat gárda is pályázhat.

Trencsényi János, az MVFC és a válogatott játékosa így látja az idei esélyeinket:
Egyértelműen a rábapartiak számítanak a bajnoki cím elsőszámú várományosainak. Mi próbálunk szorosan a nyomukba szegődni, tartani velük a lépést, már amennyire lehet. A többi csapat közül idén a MAFC is igen erősnek tűnik, a gárdát Marcos Angulo, a Győr korábbi edzője irányítja és több fiatal tehetséges futsalost is sikerült igazolniuk. A Haladás is keményen beerősített Gyurcsányival és Szimcsákkal. A feljutó Dunakeszi is várhatóan masszív alakulat lesz, hiszen a szövetségi kapitányunk segíti a munkájukat. Rajtuk kívül még ott lesznek a tavalyi bronzérmes Aramis és a szegediek, ők már az előző szezonban is jó csapatnak számítottak. Úgy gondolom, hogy az idei bajnoksága szokásosnál is érdekesebb lesz, jó néhány izgalmas mérkőzést láthatnak majd a szurkolóink.

Mezei-Vill FC- Rubeola FC – férfi futsal bajnoki mérkőzés
Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 2013.08.23 - péntek 19:30                     

Írta: Molnár Ákos (berettyohir.hu)

 

2013. augusztus 22., csütörtök

Szezonváró

A Mezei-Villnél nem volt nagy jövés-menés, de ezt megszokhattuk már Trencsényiéknél. Távozott Szécsi és Kiss, illetve Pallai felhagyott az aktív játékkal. Helyettük sikerült válogatott játékosokat igazolni, illetve fiatal tehetségeket az utánpótlásból beépíteni. Ahogy az elmúlt jó pár évben, most is meghatározó szerepet fog betölteni a Berettyóújfalu a honi pontvadászatban.

FH: - Milyennek értékeled a felkészülést?

Turzó József: - Nagyon korán kezdtük a felkészülést, azért hogy mind fizikailag, mind taktikailag a lehető legtöbb munkát el tudjuk végezni. Ami nagyon jó, mert nagyon sok mindenre jutott idő, de azért ennek köszönhető az is, hogy voltak holtpontok. Emiatt nagyon fontos az utolsó pár napban a forma időzítés, hogy az első bajnoki fordulóra minden elvégzett munkának meg legyen az eredménye.

FH: - Mennyire valósultak meg az erősítési tervek?
Turzó József:- Mindenképpen szerettünk volna egy kicsit bővebb, valamint erősebb keretet az elmúlt évekhez képest, folytatva a magyar vonal erősítését. Ezért igazoltuk Nagy Tamást (vissza) és Dávid Richárdot is, akik a válogatottban már bizonyítottak, ezért is gondoltuk, hogy mindenképp segíteni fognak céljaink magasabbra emeléséhez. Igaz közben elhagyott minket két válogatott játékos is. De úgy voltunk vele, hogy így lesz lehetőségünk fiatal tehetségeink felemelésére az utánpótlásunkból, így került fel Harmati Tamás(19 éves), Mezei Dávid (20 éves - kapus) és László Márk (17 éves - kapus) keretünkbe. Így összességében elmondható, hogy keretünk masszívabb és hosszútávon tervezhető vált.

FH: - Hogy látod az esélyeket a bajnokságra (sajátot) ?
Turzó József:- A bajnokság színvonala előre láthatólag nő, sokkal jobb és szervezettebb ellenfelekkel fogunk találkozni, emiatt tőlünk is sokkal többet igényel ez az év, ami remélhetőleg, további fejlődésünket segítheti elő, ami nem is biztos helyezésben, hanem játékban fog megmutatkozni. Ami remélhetőleg elég lesz arra, hogy az elmúlt évekhez hasonlón, most is felérjünk a dobogó valamelyik fokára.

FH: - Hogyan látod a többi csapatot? ki lehetnek a dobogósok, ki lehet a meglepetés csapat?
Turzó József:- Az elmúlt évekkel ellentétben most nagyon sok csapat tervez komoly és reális célokat a bajnokságban. A Győr ebben az évben is ki fog emelkedni a bajnokságból, hiszen a céljaik túlmutatnak azon. A MAFC-nál egy nagyon tehetséges, fiatal csapattal, egy nagyon jó edző kezdett el foglalkozni, ami mindenképp azt mutatja hogy céljaikat sokkal magasabbra helyezhetik az elmúlt évekkel ellentétben. A Dunakeszinél tavaly elkezdődött egy munka, ami ebben az évben tovább fog folytatódni,így annak ellenére, hogy újoncok, komolyan kell velük számolni. Szombathelyen eddig is nagyon jó focisok alkották a keretüket, de további komoly erősítéseket hajtottak végre. Veszprémben is tapasztalt játékos múlttal rendelkező edző vette át az irányítást. És még nem is beszéltem az eddig meghatározó Szegedről. Valamint minden éveben van egy-két meglepetés csapat, akit előre megmondani nem lehet, de talán a DEAC-tól most többet várok, mint tavaly.

forrás:futsal-hungary