2013. február 7., csütörtök

Futsal: hatalmas csata és iksz a rangadón



Bár a félidőben még két góllal vezetett az UTC, a Berettyóújfalunak most bevált a létszámfölényes játék, és sikerül pontot mentenie, az újszegedi arénában.

 A várakozásoknak megfelelően hatalmas csatát hozott a bajnoki tabella 2. és 3. helyezettjének összecsapása, amelyen a vendég Berettyóújfalu nagy tempót diktálva, gyors dinamikus játékkal kezdett, ám mégis a hazaiak jutottak előnyhöz öt perc elteltével Dürgő Péter révén. Kiegyenlített játék jellemezte a találkozó ezen szakaszát – a többit is – s mindkét oldalon akadtak kimaradó ziccerek is. A gyakran tördelt játék miatt rengetegszer állt az óra, így közel 50 percig tartott a játékrész. A hajrában aztán 2-0-ra növelte egy szöglet után előnyét az UTC Koncz Zsolt góljával, ám még fel sem ocsúdhattak az ünneplésből a hazaiak, hamar szépített a Mezei Szécsi Barna találatával. Az érdekes felfogásban tevékenykedő játékvezetők meglehetősen következetlenül fújtak, amivel inkább a hazai csapatot sújtották, amely miatt tízméteres büntetőhöz is jutott az ellenfél egy ártalmatlan szituációt követően, ám Tombácz Róbert sokadik bravúrját mutatta be. Sőt, az ellentámadásból Trucz Zsolt lőtt kissé potyaízű gólt a korábbi válogatott és Első Betonos egy kori szegedi Tihanyi Csabának, aki egyébként ugyancsak magas színvonalú produkciót mutatott be posztján. 
A második játékrészben tovább zajlott a kiegyenlített, helyt-helyt kemény játék, a faultokkal most a Berettyóújfalut sújtotta a Viczián, Benyovszki páros páratlan bíráskodása, s a félidő felénél Koncz lőhetett tízméteres büntetőt, amelyet Tihanyi remekül védett. Ez lett volna a meccslabdája az UTC-nek, a továbbiakban ugyanis fault esetén sem jött újabb lehetőség, igaz a vendégek is vigyáztak rá, hogy ne kövessenek el butaságot. Sőt, kimondottan okos húzásnak bizonyult Turzó József vezetőedző részéről a másfél éve, a két gárda első NB I-es meccsén végzetesnek bizonyuló létszámfölényes játék alkalmazása, hiszen most előbb Trencsényi János, majd ismét Szécsi talált be, kiegyenlítve az eredményt (3-3). A szerencsével a továbbiakban sem álltak hadilábon a felek, ám újabb gól már nem született, így maradt az igazságos döntetlen, s egy kiváló, magas színvonalú találkozó emléke, amelyet csak a játékvezetés hozzá nem méltó nívója árnyékol be…


Férfi futsal NB I 20. forduló:

UTC Futsal Team – MVFC Berettyóújfalu 3-3 (3-1)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Viczián, Benyovszki, Flinta.
UTC: Tombácz – Trucz, Puskás, Hernády, Takács R. Csere: Koncz, Hegyesi, Dürgő, Fülöp, Juhász, Pataki, Béry (kapus).

Edző: Brinszky Adrián.

Berettyóújfalu: Tihanyi – Trencsényi, Szécsi, Siska, Nagy I. Csere: Szabó P., Lovas, Gál, Rábl, Kiss A., Sánta, Pallai (kapus).

Vezetőedző: Turzó József.

Gól: Dürgő (5′), Koncz (17′), Trucz (20′) ill. Szécsi (17′, 37′), Trencsényi (33′).

Sárga lap: Koncz (25′), ill. Szécsi (23′), Sánta (32′).


Brinszky Adrián: “Rangadóhoz méltó, nagyszerű hangulatú és iramú színvonalas mérkőzést játszottunk. Bosszantó, hogy 3-1-ről nem sikerült megnyerni a meccset. A mérkőzés összképét tekintve teljesen igazságos a döntetlen. Gratulálok a játékosaimnak, nagyon nagyot küzdöttek!”

Turzó József: “Nagyon jó, hajtós meccs volt. Nem tehetek szemrehányást a srácoknak, mert ez volt az egyik legjobb mérkőzésünk, amit játszottunk, ugyanakkor a helyzetkihasználásunk hagyott némi kívánnivalót maga után, emiatt van bennem egy kis hiányérzet. Örülök, hogy sikerült felállnunk. Négy a négy ellen egyszerűen nem bírtunk a hazaiakkal, muszáj volt meghúznom a létszámfölényes játékot, szerencsére bevált.”


 

2013. február 4., hétfő

Motiváció 2-3.


Beharangozó: Szeged - MVFC

UTC FUTSAL TEAM SZEGED - MVFC-BERETTYÓÚJFALU
19:00 Szeged Városi Sportcsarnok


A forduló rangadóját Szegeden rendezik, ahol a harmadik helyezett fogadja másodikat. A nagyobb veszíteni valója a hazaiaknak van, hiszen mögöttük ott liheg a Gödöllő és az Aramis, így egy újabb vereséggel veszélybe kerülne a dobogós helyezésük. A vendéglátók a legutóbbi fordulóban nyertek először az idei évben. Szoros meccsen hozták el a három pontot a Csömör otthonából, míg szerdán, kupameccsen kikaptak a Rákosmenti vendégeként, de a továbbjutásuk igaz, nem forgott veszélyben. Ami a vendégeket illeti, kipihenhették magukat, hiszen legutóbbi bajnokijuk az egyetemisták ellen el lett halasztva, míg a kupameccsük a hét közben elmaradt. Az ősszel nagy küzdelmet hozott a két együttes összecsapása. Trencsényiék csak a hajrában tudták a maguk javára fordítani a találkozót. Most is szoros küzdelem várható. Kérdés, hogy a Szeged nagypályásai milyen formában lesznek.

Keret: Tihanyi - Trencsényi, Nagy I., Szécsi, Siska - Lovas, Szabó P., Sánta A., Rábl - Gál I., Kiss A., Pallai

Őszi végeredmény: 3-2 az MVFC javára
Sivák Péter:
- két jó együttes találkozik, de szerintem a futsalt jobban játszó csapat fog nyerni, legalábbis bízok benne. Ha szoros küzdelemben is, de nyer a Mezei-Vill. 3:5


Forrás:futsal-hungary.hu