2013. szeptember 18., szerda

Ukrajna - Magyarország 2 - 1


Minimális vereség

Megmaradt az esély az EB részvételre



Ukrajna - Magyarország 2:1 (1:1) félidő
Harkov, 1000 néző

Magyarország:
Balázs - Harnisch, Dróth, Lódi, Gyurcsányi
Cserék: Tóth Gy. - Trencsényi, Lovas, Szabó P., Dávid, Rábl, Andorka, Kun, Szeghy
Szövetségi Kapitány: Tomas Rivera

Sárga lap: Rábl (18')

Gólszerzők: Dávid (11')


Katasztrofálisan indult a mérkőzés, hiszen másfél perc játék után megszerezték az ukránok a vezetést. Egy szögletnél elaludt a védelem, amit ellenfelünk kihasznált. A válogatott hamar kiheverte a kezdeti sokkot és bátor támadó játékkal és szervezett védekezéssel mindent megtett az egyenlítésért. A második sorban a berettyói négyes kapott helyet, akik előtt hamar két lehetőség is adódott. Előbb Trencsényi majd Rábl egyenlített majdnem. Egyre közelebb jártunk a gólszerzéshez. Egy Dróth kapáslövés végén a hosszún érkezett Lódi, aki a kapufát találta el. Egy perccel később Rábl lépett ki, de nem sikerült betalálnia. A 11. percben megtört az jég. Egy gyors labdaszerzés után Rábl tálalt Dávid elé, aki közelről nem hibázott és némi szerencsével a kapus mellett a halóba passzolt. A félidő második felében is a mieink akarata érvényesült, nagyobb helyzet a mieink előtt adódott, de nem jött össze a vezetés megszerzése, így döntetlennel mehettek a csaptok szünetre.
Fordulás után a hazaiak próbáltak nagyobb iramot diktálni, ami sikerült is, de Harnischék állták a sarat, de ahogy telt az idő, egyre többször jutottak az ukránok lövőhelyzethez, és több esetben csak Balázs bravúrjainak volt köszönhető, hogy nem kerültünk hátrányba. A 33. percben aztán már kiváló kapusunk is tehetetlen volt. Egy kapu elé belőtt labdát pörgetett a hosszú sarokba a vendéglátók centere. Már csak pár perc volt hátra, és a hátrány tudatában levittük a kapust, és Kun érkezett vészkapusként. Járattuk a labdád, de igazi helyzetet nem sikerült kialakítani, így végül minimális vereséget szenvedtünk.
Szervezett, taktikus, fegyelmezett játékot mutattak be Gyurcsányiék, ami alapján reális esély lehet a jövő heti visszavágón az egy gólos hátrány ledolgozására. Talán csak az idegenben rúgott egy gól tűnik kevésnek.

Tomas Rivera:
- Természetesen nem vagyok elégedett, hiszen kikaptunk, de nagyot küzdöttünk. Végig volt bennünk tartás, és a védekezésünk jól működött. A csapat nincs elég régóta együtt, hogy kihozza magából a maximumot, de ez a meccs is bizonyítja, hogy jó úton haladunk.

A másik két mérkőzésen is egy gólos hazai győzelem született:

Románia - Szerbia 2-1

Bosznia és Hercegovina - Hollandia 3-2

Szerdán játsszák:

Szlovákia - Horvátország

forrás: futsal-hungary

2013. szeptember 16., hétfő

Megérkezett Ukrajnába a futsalválogatott

Vasárnap délután megérkezett Harkivba, az ukránok elleni keddi Eb-selejtező helyszínére a magyar futsalválogatott.
Sito Rivera szövetségi kapitány kora este már edzést is tartott játékosainak a Lokomotiv Kharkov csarnokában, a keddi play off mérkőzés helyszínén. A felkészülés hétfőn folytatódik, egy edzés és az ukránok videóelemzése szerepel a programban, a keddi találkozót magyar idő szerint 18 órakor rendezik (a meccset a Sport2 élőben közvetíti).

A keret két újonca, Andorka Kristóf és Szabó Péter az U21-es csapatból került a felnőtt kerethez, és mindketten abban reménykednek, hogy győztes debütálásban lesz részük.

- Kiélezett, szoros meccsre számítok az ukránok ellen, az elvégzett munka alapján úgy érzem, minden esélyünk megvan arra, hogy jó eredményt érjünk el. Újoncként sem érzem idegennek a társaságot, a beilleszkedést segíti, hogy klubcsapatomból több játékos is a kerethez tartozik, és mindenben támogattak az elmúlt napokban - mondta a Berettyóújfalu együttesében szereplő Szabó Péter.

Sito Rivera együttese három hete készül együtt, részt vett a Visegrádi Négyek Tornáján, majd az elmúlt egy hétben Móron edzőtáborozott.

- Sokat számított ez a három hét abban, hogy egységes csapatként működjünk, és minél jobban összeszokjunk, több játékos is van, aki idáig nem játszott még a felnőtt csapatban. Úgy gondolom, hogy az elmúlt időszakban rengeteget tanultunk, ez rám és a csapatra egyaránt igaz – mondta Andorka Kristóf.

forrás:mlsz.hu

Öt újfalui játékos az Ukrajnába utazó futsalválogatottban

Szabó Péter a harkovi meccsen öltheti magára először a címeres mezt.

Részint a sérüléseknek is köszönhető, hogy az EB-pótselejtezőre utazó futsalválogatott keretébe öt MVFC-s játékost is behívtak. Sitó Rivera csapatában helyett kapott Trencsényi János, Rábl János és Lovas Norbert mellett, Dávid Richárd és Szabó Péter is. Utóbbi még abszolút újonc, először bizonyíthat majd a felnőtt válogatottban, feltéve, hogy a kapitánytól lehetőséget kap erre.

A futsal szurkolóknak egy másik, szintén nagyon jó hírrel tudunk még szolgálni, ugyanis az ukránok elleni találkozókat a Sport televízió közvetíti  A jövő keddi meccs a Sport2-n lesz látható 18.15-től, míg a gyöngyösi visszavágó 25-én 18 órakor kezdődik majd, azt a mérkőzést a Sport1-en követhetjük.

Írta: Molnár Ákos (berettyohir)