2014. november 30., vasárnap

Futsal II - Az utánpótlás nevelés

"Brazíliában minden korosztálynak meg van a megfelelő labda mérete.Az innen érkező labdarúgók és futsal játékosok jóval nagyobb technikai tudással , valamint érdekesség, hogy a brazil futsal játékosok jóval nagyobb lövőerővel is rendelkeznek (lsd.:honosított olasz válogatottak)


A korosztály specifikus futsal labdákkal jóval több minőségi edzés végezhető. Minőség: az érintések minősége, érintések száma (technika fejlődése), ezáltal a gyermeket jóval több sikerélmény éri (mentális képességek fejlődése).

Fontos: kimutatások alapján a grundokról jött gyerekek közül sokkal több extra tehetség érkezik, mint a szervezett keretek között edző gyerekek közül. De a mai kor követelményeinek megfelelve fontos az, hogy megtaláljuk a szervezett keretek közé irányított gyerekek modern grund képzését, ami az integrált képzés korosztály specifikus futsal labdával. 

Tehát egyszerűen megfogalmazva játékon keresztüli oktatás, ami specifikus céljátékok korosztály specifikus labdákra alapozott utánpótlás képzést jelenti. Hogy a képzés megfeleljen a modern kor követelményeinek: technika megvalósítása ellenfél által kifejtett nyomás alatt, tehát a gyors döntéshozatal megvalósítása." by Turzó József

Futsal I - A szenvedély