2012. október 12., péntek

UEFA Futsal Cup: az ETO közel volt az óriási bravúrhoz



A Rába ETO 2–2-es döntetlent játszott a házigazda Ibera Star Tbiliszivel a futsalosok berkeiben Bajnokok Ligájának számító UEFA Futsal Cup elitkörének tbiliszi kvartettjében, a D-csoport pénteki játéknapján, így veretlenül várja az utolsó mérkőzést, és elvben még van esélye a Final Fourba kerülésre
.
 A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, azonban Balázs Zoltán hiba nélkül őrizte a magyar kaput. A viharos első három perc után a győriek nemcsak kiegyenlítetté tették a játékot, de hamarosan a vezetést is megszerezték Dróth Zoltán jóvoltából.

 Mintegy két perc elteltével egy sarokrúgást követően Romario egyenlített, ám a gól nem adott szárnyakat a grúz csapatnak, a győriek továbbra is kitűnően tartották magukat – sőt a játékrész hajrájában Luque révén újra megszerezték a vezetést.

A második félidőben a hazai csapat óriási erőfeszítéseket tett az egyenlítésért, és a játékrész derekán Rafa sikerrel is járt. A hátralévő időben mindkét csapat nyíltan játszott, néhány másodperccel a befejezés előtt Juanra révén a győriek karnyújtásnyira voltak a győzelemtől – a labda azonban a kapufán csattant, így maradt a 2–2.
 

Az elitkörben négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, minden négyesből a csoportelső jut be a tavaszi Final Fourba.
A nyitó napon a Benfica-val döntetlent játszó győriek az utolsó csoportmeccsükön vasárnap az egyelőre pont nélküli Luparensével mérkőznek meg – megfelelő különbségű (legalább ötgólos) győzelmük és a másik találkozó döntetlenje esetén még megnyerhetik a D-csoport küzdelmeit
 
UEFA FUTSAL CUP
D-CSOPORT, TBILISZI
2. FORDULÓ
Iberia Star (grúz)–Rába ETO 2–2 (1–2)
Gólszerző: Dróth (6:31 – 0–1), Romario (8:34 – 1–1), Luque (17:59 – 1–2), Rafa (30:57 – 2–2)

A csoport másik mérkőzésén
Benfica (portugál)–Luparense (olasz) 3–2 (1–1)

A csoport állása két forduló után:
1. Iberia Star 4 pont (8–3)
2. Benfica 4 (6–5)
3. Rába ETO 2
4. Luparense 0

Meccsértékelés Takó Csaba(edző-Csömör)


Gólösszefoglaló 7.forduló (Csömör)


2012. október 11., csütörtök

Győri ETO Futsal Club - Benfica 3:3


UEFA Futsal Cup: ETO-bravúr, pontszerzés a Benfica ellen

Hatalmas bravúrt vitt véghez a Rába ETO az UEFA Futsal Cup csoportkörének első fordulójában: háromgólos hátrányból egyenlített, és pontot szerzett a portugál bajnok Benfica ellen.

Az első percekben a Benficának volt több helyzete, ám a portugálok csapatkapitánya, Goncalo két ízben sem tudott túljárni Balázs Zoltán eszén. A magyar együttesnél Dróth Zoltán kísérlete kerülte el Bébé kapuját a hetedik perc elején. A következő minutumokban megsokasodtak a szabálytalanságok, mindkét csapat hamar eljutott három hibáig. A 10. perc végén Lódi Tamás győri csapatkapitány kapura lövését védte Bébé, majd Nenéét Balázs. A meccs első sárgáját Dróth gyűjtötte be a 12. perc végéhez közeledve, majd Marinho és Goncalo is kihagyott egy helyzetet – az ETO-nál Garrido Luque kísérlete maradt ki, így az első játékrész gól nélküli döntetlennel záródott.

A fordulás után jobban kezdett a Benfica, a 23. perc elején meg is szerezte a vezetést Marinho találatával. Bő egy minutummal később már kettő nulla állt az eredményjelzőn, Joel Queirós is eredményes volt. 2–0

Ezután az ETO pillanatai jöttek, Hugo Martins két szögletet is elvégzett, majd Fábio Aguiar lövését hatástalanította Bébé. A 28. perc derekán Luque közel járt a szépítő gól megszerzéséhez, ám a kapufa megakadályozta ebben. Az utolsó tíz percbe lépve Juanra és Martins is próbálkozott, ám a portugál sztárcsapat kapusa lehúzta a rolót. A mérkőzés hajrájában a Benfica háromgólosra növelte előnyét, a 36. minutumban Vitor Hugo talált be Balázs Zoltán hálójába. 3–0

Ugyanebben a percben Juanra besárgult, bő egy perccel később azonban jóvátette hibáját, ugyanis megszerezte a győriek szépítő találatát. Sőt! A 39. perc elején Martins kihagyott helyzete után Fábio Aguiar is gólt szerzett, így három kettőre hozta fel az ETO-t szűk két perccel az összecsapás vége előtt. 3–2

A csattanó a végére maradt: Hugo Martins két másodperccel a vége előtt egyenlített (3–3). Az ETO óriási bravúrt vitt véghez, az utolsó három percben három gólt lőve szerzett pontot az Európa egyik legjobb csapatának tartott Benfica ellen.

A csoport másik meccsén a grúziai Iberia Star Tbilisi könnyedén, brazil légiósai vezérletével 6–1-re legyőzte az olasz bajnok Luparensét. A következő fordulóban az ETO a brazil játékosokat felsorakoztató házigazda Iberia Star Tbiliszivel csap össze, majd a záró körben az olasz bajnok Luparense következik. A csoportból csak az első helyezett jut tovább.
UEFA FUTSAL CUP
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
BENFICA (portugál)–RÁBA ETO 3–3 (0–0)
Gólszerző: Marinho (23.), Joel Queirós (24.), Vitor Hugo (36.), ill. Juanra (37.), Aguiar (39.), Martins (40.)

2012. október 9., kedd

Összes eredmény, tabella

Eredmények:

Pénteken játszották:  
MVFC Berettyóújfalu - Rubeola FC Csömör 6-1 (4-0)

Hétfőn játszották: 
UTC Futsal Team - DEAC Futsal Club 9-4
Admiral-Haladás VSE - Üllő FC Cső-Montage 5-6 (1-4)
Colorspectrum Aramis - Gödöllői Bikák/Vasas Phiten 2-5 (1-4)

A MAFC BME Docler Akadémia - Rába ETO mérkőzést elhalasztották
 

Szabadnapos: 1. FC Veszprém

 

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

 Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. UTC Futsal Team 6 4 1 0 29 14 15 16
2. MVFC Berettyóújfalu 6 4 1 1 29 13 16 13
3. Rába ETO 5 4 0 1 34 8 26 12
4. Colorspectrum Aramis 5 3 1 1 20 14 6 10
5. Gödöllői Bikák/Vasas Phiten 6 3 1 2 21 19 2 10
6. Admiral-Haladás VSE 5 2 0 3 23 25 -2 6
7. Rubeola FC Csömör 6 2 0 4 21 36 -15 6
8. MAFC BME Docler Akadémia 5 1 2 2 17 25 -8 5
9. DEAC Futsal Club 5 1 0 4 20 36 -16 3
10. Üllő FC Cső-Montage 6 1 0 5 20 38 -18 3
11. 1. FC Veszprém 5 0 2 3 11 19 -8 2

Talpátvétel?

Fikció vagy valóság? Magyar nagypályás játékos talppal veszi át a labdát. Igaz, nem itthon játszik.

Spanyol bajnokság legszebb gójai(4.forduló)


2012. október 8., hétfő

Újabb Mezei-Vill siker

A Rubeola FC Csömör sem tudta megállítani az egyre jobb formában játszó Turzó-gárdát.

A mérkőzés berettyóújfalui szemszögből tökéletesen kezdődött. A második minutumban Szécsi Barna, majd rá egy percre Rábl János vette be a vendégek hálóját. Ekkor az optimistább Mezei-szurkolók valószínűleg arra számítottak, hogy ma bizony tíznél is nagyobb lesz a gólkülönbség. Ám ezt követően kicsit enyhült a hazaiak nyomása, melyet Szabó Péter hamar jött sérülése is nagyban befolyásolhatott. 

A csömöriek ugyan lelkiismeretesen támadtak, ám akcióikból hiányzott az átütő erő, így igazi veszélyt nem igen jelentettek Tihanyi Csaba kapujára. A Mezei kontrái viszont többször is gólhelyzetet eredményeztek. A következő hazai gól mégsem egy ilyen akcióból esett, a 12. percben a felállt védelmet sikerült mattolni Nagy István főszereplésével.  A félidő vége előtt még Rábl János is betalált, a megérdemelt pihenőre így már négygólos előnnyel mehettek a pirosmezesek.


A második játékrész jobbára mezőnyjátékot hozott, a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe.  A vendégek a 28. percben – a semmiből - egy lehetetlen szögből lőtt góllal szépítettek. Négy percre rá Szécsi egy jól helyezett lövéssel kettőre növelte önmaga és ötre a Mezei-Vill góljait. A hatodik találatunkat a hatvanhatos mezben játszó Gál István szerezte, mellyel beállította a 6-1-es végeredményt is.

Bár a mérkőzés második félidejében némi fáradtságot lehetett észrevenni a Mezei-Vill FC játékosain, ettől függetlenül a hazaiak vezetése egy percig sem forgott veszélyben, győzelmük teljesen megérdemelt.

MVFC-Rubeola FC Csömör 6-1 (4-0)
Gól: Szécsi Barna és Rábl János 2-2, Gál István és Nagy István 1-1, illetve Tvaruska Attila


Turzó József, a Mezei-Vill FC trénere:
Elégedett vagyok, ma este egy jó csapat ellen tudtunk magabiztos győzelmet aratni. Összeszedetten játszottunk, sikerült megvalósítanunk a megbeszélt taktikai elemeket. Ilyenkor öröm edzőnek lenni! A második játékrészben egy kicsit fáradtabb mozogtunk, ami érthető, hiszen a sérülések miatt hat mezőnyjátékossal kellett végigjátszanunk a mérkőzést. Szabó Péter állapotáról egyelőre nem tudunk sokat, reméljük, hogy nincs komolyabb baj és csak egy medvepuszit kapott.

Takó Csaba, a Rubeola FC Csömör trénere:
Az első félidőben bosszantó hibákat követtünk el, gólokat ajándékoztunk a Mezei-Villnek. A második játékrészben sikerült rendeznünk a sorainkat, ám a mai játékunk így sem volt méltó az idén nyújtott teljesítményünkhöz. 

Írta: Molnár Ákos (berettyohir.hu)

Magabiztos Mezei-Vill FC győzelem Gyöngyösön

A berettyóújfalui gárda  tizenegy góllal verte az Energia SC Gyöngyös csapatát a  Magyar Kupa mérkőzésen és ezzel bejutott a legjobb tizenhat közé.

A találkozón érvényesült a papírforma, a Turzó-legénység esélyt sem adott a hazaiaknak. A csapat főleg a második félidőben szórta a gólokat, a 24. és a 32. perc között kilencszer vették be a Gyöngyös kapuját.


Energia SC Gyöngyös-Mezei-Vill FC 4-15 (2-5)
Gólszerzőink: Lovas Norbert, Gál István és Rábl János 3-3, Siska Gergő 2, Szécsi Barna, Trencsényi János, Nagy István és Szabó Péter 1-1


A kupacsatáról a csapat trénerét, Turzó Józsefet kérdeztem:

Hogy látta a mérkőzést?
Tegnap a csapat önfeledt játékkal, igazi futsaltudásról adott tanúbizonyságot, ami ezúttal gólokban is megmutatkozott. Időnként ugyan követtünk el gyermeteg hibákat, a bekapott gólok is figyelmetlenségből vagy nem kellően agresszív védekezésből eredtek. Ám ezen a mérkőzésen a továbbjutás volt a legfontosabb, amit maximálisan teljesítettünk.

A csapat jó része néhány napja még Csehországban futsalozott. Hogy tudtak így készülni a kupameccsre? 
A válogatottnál járt játékosok csak három nappal ezelőtt értek haza, így igazából nekik csak regenerációra volt elég az idő. Mindeközben a pénteki bajnoki meccsre is készülnünk kell, ebbe a folyamatba épült be a szerda esti Magyar Kupa mérkőzés.

Holnap este a hatodik helyen álló Rubeola FC Csömört fogadják a Morotva-Ligetben…
Nehéz meccsre számítok, a csömöriek fel szokták vállalni a nyíltsisakos játékot, ami nem mindig fekszik nekünk. Külön problémát okoz, hogy a Győr ellen kiállított Lovas Norbert egy mérkőzéses eltiltása miatt nem léphet pályára. Norbit nem lesz könnyű pótolni, de ambiciózus játékkal sikerülhet.

További érdekesebb eredmények a Kupából:
Dream Team SE –Rába ETO 1-28
Rákosmenti FC –DEAC FC Armada 6-1
AC Villám Geobusz.hu –Ferencváros 1-17

A győztes csapatok továbbjutottak.

Írta: Molnár Ákos (berettyohir.hu)

Magyarország-Csehország összefoglaló


Értékelés(Magyaro.-Lengyelo.)


Visegrádi 4-es torna 2012



Magyarország - Lengyelország 5-3 (3-1)

Magyarország: Pallai Gábor - Trencsényi János, Lovas Norbert, Rábl János, Szécsi Barna
Cserék: Tihanyi Csaba, Frank Péter, Füzi Zsolt, Sámson Zoltán, Dávid Richárd, Németh Péter, Nagy István, Csopaki István
Edző: Frank Tamás
Gól: Szécsi 2, Trencsényi 2, Rábl
 Csehország-Magyarország 5-1 (1-1)
 
Magyarország: Tihanyi Csaba - Trencsényi János, Lovas Norbert, Rábl János, Szécsi Barna
Cserék: Pallai Gábor, Frank Péter, Füzi Zsolt, Sámson Zoltán, Dávid Richárd, Németh Péter, Nagy István, Csopaki István, Sivák Péter
Edző: Frank Tamás
Gól: Rábl
Szlovákia - Magyarország 4-1 (3-0)

Magyarország:
Pallai Gábor - Trencsényi János, Lovas Norbert, Rábl János, Szécsi Barna
Cserék: Tihanyi Csaba, Frank Péter, Füzi Zsolt, Sámson Zoltán, Dávid Richárd, Németh Péter, Nagy István, Csopaki István, Sivák Péter
Edző: Frank Tamás
Gól: Sivák


Hely
Csapat
Mérk
Gy.
D.
V.
G.arány
pont
1.
3
2
1
0
14:08
7
2.
3
2
0
1
11:09
6
3.
3
1
0
2
7:12
3
4.
3
0
1
2
9:12
1