2013. május 14., kedd

GÖDÖLLŐ – MVFC BERETTYÓÚJFALU 4-8 (1-2)

A Gödöllő ebben a bajnokságban többször is megtréfálta a Mezei-Villt, idegenben is sikerült legyőzni a bihariakat, ám most nem túl jó előjelekkel vágtak neki ennek az összecsapásnak, hiszen a rájátszásban még nem sikerült nyerni Baranyaiéknak, és nem is a teljes kerettel vághattak neki a mérkőzősnek. A vendégek nemcsak a Bikák elleni idei rossz mérlegen szerettek volna javítani, de az Aramis elleni vereség

A Berettyóújfalu lépett fel kezdeményezőleg, a Gödöllő a biztonságos, zárt védekezésből indított kontrákra építette fel taktikáját. A vendég rohamok a harmadik perc kezdetén már góllal is végződtek, Rábl talált Hegedűs kapujába. Vendég szempontból megtört a jég, de a várt folytatás elmaradt hiába alakítottak ki helyzeteket, és lőttek kapufákat is Trencsényiék. A Gödöllő kontrái is életveszélyesek voltak, többször is csak az utolsó pillanatban maradtak le a hazai játékosok egy-egy befejezésnél, volt jónéhány gólszerzési esélyük. A félidő közepén egy szabadrúgást még védett Pallai, ám a kipattanót Jakab vágta be hat méterről. A félidő utolsó percében egy szöglet után Rábl volt eredményes, így az MVFC várta előnnyel a második félidőt.

A fordulás után is hasonlóan veszélyesek voltak a gödöllői rohamok, nem adták fel, és a félidő közepére gyors gólváltások után döntetlen volt az állás. Ughy találatát Trencsényié követte, majd Jakab második gólját követően egyenlített. Az MVFC gyorsított a tempón, aminek meg is lett az eredménye, és öt perccel a vége előtt, két gyors egymásutánban szerzett találat után a maguk javára döntötték el a meccset, és már nem adták ki kezeik közül az előnyt.

Mindkét fél számára kemény összecsapás volt, a Gödöllő nem adta könnyen a bőrét, a Mezei-Vill pedig ismét saját maga számára tett nehézzé egy mérkőzést, de végül magabiztosan nyertek.
 
Brumár László