2013. augusztus 22., csütörtök

Szezonváró

A Mezei-Villnél nem volt nagy jövés-menés, de ezt megszokhattuk már Trencsényiéknél. Távozott Szécsi és Kiss, illetve Pallai felhagyott az aktív játékkal. Helyettük sikerült válogatott játékosokat igazolni, illetve fiatal tehetségeket az utánpótlásból beépíteni. Ahogy az elmúlt jó pár évben, most is meghatározó szerepet fog betölteni a Berettyóújfalu a honi pontvadászatban.

FH: - Milyennek értékeled a felkészülést?

Turzó József: - Nagyon korán kezdtük a felkészülést, azért hogy mind fizikailag, mind taktikailag a lehető legtöbb munkát el tudjuk végezni. Ami nagyon jó, mert nagyon sok mindenre jutott idő, de azért ennek köszönhető az is, hogy voltak holtpontok. Emiatt nagyon fontos az utolsó pár napban a forma időzítés, hogy az első bajnoki fordulóra minden elvégzett munkának meg legyen az eredménye.

FH: - Mennyire valósultak meg az erősítési tervek?
Turzó József:- Mindenképpen szerettünk volna egy kicsit bővebb, valamint erősebb keretet az elmúlt évekhez képest, folytatva a magyar vonal erősítését. Ezért igazoltuk Nagy Tamást (vissza) és Dávid Richárdot is, akik a válogatottban már bizonyítottak, ezért is gondoltuk, hogy mindenképp segíteni fognak céljaink magasabbra emeléséhez. Igaz közben elhagyott minket két válogatott játékos is. De úgy voltunk vele, hogy így lesz lehetőségünk fiatal tehetségeink felemelésére az utánpótlásunkból, így került fel Harmati Tamás(19 éves), Mezei Dávid (20 éves - kapus) és László Márk (17 éves - kapus) keretünkbe. Így összességében elmondható, hogy keretünk masszívabb és hosszútávon tervezhető vált.

FH: - Hogy látod az esélyeket a bajnokságra (sajátot) ?
Turzó József:- A bajnokság színvonala előre láthatólag nő, sokkal jobb és szervezettebb ellenfelekkel fogunk találkozni, emiatt tőlünk is sokkal többet igényel ez az év, ami remélhetőleg, további fejlődésünket segítheti elő, ami nem is biztos helyezésben, hanem játékban fog megmutatkozni. Ami remélhetőleg elég lesz arra, hogy az elmúlt évekhez hasonlón, most is felérjünk a dobogó valamelyik fokára.

FH: - Hogyan látod a többi csapatot? ki lehetnek a dobogósok, ki lehet a meglepetés csapat?
Turzó József:- Az elmúlt évekkel ellentétben most nagyon sok csapat tervez komoly és reális célokat a bajnokságban. A Győr ebben az évben is ki fog emelkedni a bajnokságból, hiszen a céljaik túlmutatnak azon. A MAFC-nál egy nagyon tehetséges, fiatal csapattal, egy nagyon jó edző kezdett el foglalkozni, ami mindenképp azt mutatja hogy céljaikat sokkal magasabbra helyezhetik az elmúlt évekkel ellentétben. A Dunakeszinél tavaly elkezdődött egy munka, ami ebben az évben tovább fog folytatódni,így annak ellenére, hogy újoncok, komolyan kell velük számolni. Szombathelyen eddig is nagyon jó focisok alkották a keretüket, de további komoly erősítéseket hajtottak végre. Veszprémben is tapasztalt játékos múlttal rendelkező edző vette át az irányítást. És még nem is beszéltem az eddig meghatározó Szegedről. Valamint minden éveben van egy-két meglepetés csapat, akit előre megmondani nem lehet, de talán a DEAC-tól most többet várok, mint tavaly.

forrás:futsal-hungary

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése